Зареждане

Израел Адесаня се е съгласил да оглави UFC 300 срещу Дрикус Дю Плесис, но шампионът отказал

Израел Адесаня се е съгласил да оглави UFC 300 срещу Дрикус Дю Плесис, но шампионът отказал
Публикувано на: Февруари 28, 2024 в 05:17 ч
Израел Адесаня разкри, че му е било предложено да застане начело на UFC 300 срещу Дрикус Дю Плесис за титлата в средна категория.

Треньорът на Адесаня наскоро излезе и сподели, че "The Last Stylebender" е прекратил порчивката си и отново тренира и е готов да се завърне в ММА. Мнозина веднага си помислиха, че това означава, че той ще бъде главното събитие на UFC 300, но в крайна сметка промоутърът резервира двубоя Алекс Перейра срещу Джамахал Хил за хедлайнер на събитието през април.

Сега, говорейки в подкаста на Тео Вон, Израел Адесаня разкри, че му е било предложено да бъде хедлайнер на UFC 300 и той е приел, но именно Дрикус Дю Плесис е отказал.

"Има някои неща, които е трябвало да се случат. Извикаха ме, извикаха ме, сигурен съм, че това вече е ясно, Юджийн каза някои неща, но ме извикаха за 300 и аз бях като "да, да действаме". Но от тяхна страна не го искаха. Те не искаха", каза Адесаня в подкаста на Тео Вон. "Те току-що се биха със Стрикланд, така че може би той имаше малко травми, но всички имаме травми и какво ли още не. Но аз се биех контузен през последните няколко битки, затова си взех почивка, за да оставя тялото си да се излекува. То се е излекувало и съм сигурен, че ще има още контузии, просто така се случва по време на тренировките. Постоянно има нещо."

Както казва Израел Адесаня, Дрикус Дю Плесис се би през януари и наистина е получил някои травми от Шон Стрикланд, така че да се завърне четири месеца по-късно би било трудно. Но изглежда, че надеждата на UFC е била Дю Плеси да се изправи срещу Адесаня в главното събитие на UFC 300 през април.

След като Дю Плеси срещу Адесаня не оглави UFC 300, не е сигурно кога и дали ще се случи битката, но всички знаци сочат, че тя би трябвало да се случи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес