Зареждане

Израел Адесаня е към края на кариерата си: Търся вече качествени битки, а не количество

Израел Адесаня е към края на кариерата си: Търся вече качествени битки, а не количество
Публикувано на: Януари 10, 2024 в 14:00 ч
Израел Адесаня знае, че се намира в последния етап от своята бойна кариера.

Понастоящем Адесаня е на 34 години и е професионален ММА боец от 2012 г., но се състезава в кикбокса от много по-дълго време. С повече от десетилетие като професионален боец Адесаня е подложил тялото си на много усилия, а след загубата си с решение от Шон Стрикланд, с която загуби титлата си в средна категория, той заяви, че ще си вземе почивка от боевете.

Първоначално Израел Адесаня заяви, че ще се завърне през 2027 г., което по-късно уточни, че е било шега. Но от началото на 2022 г. " The Last Stylebender" се е бил пет пъти, което е повече от повечето бойци, особено от шампионите. С това Израел Адесаня казва, че на този етап от кариерата си сега се е съсредоточил върху получаването на качествени битки, а не върху количеството битки, които получава.

"Ето защо си взимам този отпуск. Хората говореха така, сякаш се пенсионирам или си взимам пет години почивка. Аз казвам: "Спокойно, не се притеснявайте. Моята почивка е различна от тази на повечето хора. Хората си взимат по две години отпуск. Аз не правя това", заяви Израел Адесаня в канала си в YouTube. "Както казах, четири битки за 14 месеца. Знам, че съм в края на кариерата си. Знам, че когато приключа с това, ще ми липсва. Затова се опитвах да направя колкото се може повече. После осъзнах, че не става въпрос за количество, а за качество. Все още ще се наслаждавам на това. Не знам кога ще се бия, но когато се бия, ще бъде качествена среща. Няма да търся количество."


След като Израел Адесаня се фокусира върху качествените битки, не е сигурно кой би могъл да бъде следващия за бившия шампион. Той би могъл да получи победителя от двубоя между Шон Стрикланд и Дрикус Дю Плесис на UFC 297 за титлата в средна категория. Или може би ще се върне в полутежка категория, за да проведе трилогията си с Алекс Перейра, което ще послужи като втория му опит да стане шампион в две дивизии. Независимо от това, добрата новина за много фенове на ММА е, че Адесаня ще се завърне в октагона през тази година.

Израел Адесаня е с показатели 24-3 като професионалист и идва след загуба с решение от Шон Стрикланд на UFC 293. Преди това той си върна титлата с победа с нокаут над Алекс Перейра, след като загуби с ТКО в петия рунд от Перейра. В кариерата си Адесаня има забележителни победи над Робърт Уитакър, два пъти, Андерсън Силва, Пауло Коста, Йоел Ромеро и Джаред Каноние, както и други.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес