Зареждане

Ислам Махачев: Отказах на Леон Едуардс в UFC 300

Ислам Махачев: Отказах на Леон Едуардс в UFC 300
Публикувано на: Март 16, 2024 в 02:00 ч
Ислам Махачев, шампионът на UFC в лека категория, поиска организацията да отложи своето юбилейно събитие поради месец Рамадан.

Тъй като Махачев пости в този свещен за мюсюлманите месец, той отказал да вземе участие в събитието. Махачев потвърди, че му е била предложена битка срещу Леон Едуардс, за да оглави UFC 300, но призна, че планираната дата е била невъзможна. Ислам обясни, че завръщането през април не би било осъществимо поради религиозните му задължения по време на Рамадана. 

Той поискал от организацията да отложат UFC 300 с две седмици, за да се съобразят с неговата ситуация, но това искане било отхвърлено.

„Да, предложиха ми битка с Леон Едуардс за UFC 300, но това не е възможно, човече. Сега е Рамадан. През деня трябва да постите. Имаме само пет до шест часа, когато можем да ядем нещо. Тренировките през това време са много трудни. 

Знам, че Дъстин не заслужава битка за титлата, но в момента нямаме опции. Всички са заети, но аз искам да се бия. Искам да се бия 3 пъти в годината. Порие е свободен. Дъстин е легенда, той е побеждавал много топ момчета. 

Освен това е силен опонент, който има добра гилотина.”, каза Махачев.

Постенето по време на Рамадан е един от петте стълба на исляма. Повечето вярващи мюсюлмани избират да постят, което значи да не ядат или пият в продължение на 12 часа между изгрев и залез. Много мюсюлмански бойци избират да не се бият по време на или малко след Рамадан поради ефекта, който гладуването има върху тялото.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес