Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Израснах в голяма бедност! Винаги бях гладен

Хабиб Нурмагомедов: Израснах в голяма бедност! Винаги бях гладен
Публикувано на: Март 9, 2024 в 10:00 ч
Хабиб Нурмагомедов рядко дава дълги интервюта за медиите, но наскоро беше доста активен.

Първо той говори с комика Нурлан Сабуров в Дагестан, а след това гостува във Ванкувър, където отговори на въпроси на фенове. Хабиб се срещна със Сабуров в школата по бойни изкуства на името на Абдулманап Нурмагомедов, неговия покоен баща.

Според Нурмагомедов сега той прекарва много време в академията. Той контролира тренировъчния процес и дава съвети на бойци преди битки. Хабиб реши да си спомни за детството и призна, че е израснал в голяма бедност и винаги бил гладен.

„Всичко е въпрос на географско местоположение. Дагестан е вратата между Азия и Европа. През последните хиляда години в Дагестан непрекъснато се водят войни. Поради това хората са станали по-твърди. 

Ако говорим за бойци, които са постигнали успех, всички сме израснали бедни. Винаги бяхме гладни. Аз, Ислам Махачeв, Забит Магомедшарипов, Магомед Анкалаев - бяхме много бедни. 

Разбира се, системата изигра голяма роля. Имаме много добра система, добра треньорска школа. Нашите треньори са най-добрите в света. Колко хора живеят на земята ? 8 милиарда ? 

Няма по-добри от нашите треньори. Можете ли да си представите това ?", каза Хабиб.

Нурмагомедов се оттегли от ММА през 2020 година, след като победи Джъстин Гейджи. Той спря на върха с рекорд 29-0 в ММА и като боец номер 1 в света, независимо от категорията. С какво ще запомните Хабиб Нурмагомедов и дните му в ММА ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес