Зареждане

Хабиб не иска сина му да става ММА боец: Спортистите не са нормални хора

Хабиб не иска сина му да става ММА боец: Спортистите не са нормални хора
Публикувано на: Март 6, 2024 в 00:00 ч
Бившият безспорен шампион в лека категория и член на Залата на славата Хабиб Нурмагомедов заяви, че синът му ще тренира в бъдеще някаква дисциплина от смесените бойни изкуства, но го разубеди да прави кариера в UFC, като заяви, че спортистите са далеч от "нормалните хора".

Нурмагомедов, бивш носител на титлата в лека категория в UFC, прекрати непобедимата си кариера през 2019 г., след зашеметяваща кариера с 29-0 в професионалните смесени бойни изкуства.

Намирайки се в крилото за бойци на Залата на славата на UFC след оттеглянето си, основният член на Американската академия по кикбокс Нурмагомедов наскоро отстрани бившия временен крал в лека категория Джъстин Гейтдже с доминираща победа със задушаване - в най-значимото представяне в кариерата си.

Оттогава Нурмагомедов се занимава с тренировки и треньорска дейност в съоръжението в Сан Хосе, като преди почти две години изведе съотборника си Ислам Махачев до коронацията на титлата срещу бившия шампион Чарлз Оливейра.


Разкривайки, че най-малкият му син го е питал дали той самият може да се бие като сънародника си Махачев, Нурмагомедов разказва подробно, че макар да насърчава децата си да тренират смесени бойни изкуства, няма интерес да ги вижда да се бият професионално.

"Знам със сигурност, че ще тренира", каза Хабиб Нурмагомедов. "Той просто ми задава прекалено много въпроси, защото когато се оттеглих, той беше само на 3 години. Преди няколко седмици той ме попита: "Татко, можеш ли да се биеш като Ислам Махачев? Защото той е много добър боец, никога не съм те виждал да се биеш като него". Аз казах: "Добре, това е много добър въпрос."

"Лично аз не искам той да стане професионален спортист, няма да го възпирам, но честно казано, не искам." обяснява Хабиб Нурмагомедов.

Говорейки за шансовете да се изяви отново в смесените бойни изкуства, роденият в Дагестан Нурмагомедов разкри, че мениджърът му Али Абделазиз е бил запитан за перспективата му за UFC 300 - която веднага е била отхвърлена.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес