Зареждане

Джайлтън Алмейда ще продължи да се бие с стил Хабиб Нурмагомедов

Джайлтън Алмейда ще продължи да се бие с стил Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Май 15, 2023 в 00:00 ч
Миналият уикенд се проведе турнирът UFC on ABC 4.

В главната битка на вечерта Джайлтън Алмейда и Жайрзиньо Розенструик се биха в тежка категория. Битката между двамата беше доста интересна, тъй като бразилецът много силно влезе в най-добрата промоция на планетата. Джайлтън за пореден път показа, че ще бъде проблем за всеки в категорията.

Алмейда грабна инициативата още в първите секунди на битката. Той мина зад гърба на Розенструик и го накара да се предаде. Това беше 5-тата му поредна победа с приключване в UFC. След двубоя Алмейда обяви претенциите си за пояса.

Той също така се сравни с легендарния Хабиб Нурмагомедов.

 „Много съм щастлив. Ако погледнете Хабиб, той беше шампион с този стил. Искам да запазя този стил и да стана шампион. Всички казаха, че Жайрзиньо е едно от най-опасните момчета в дивизията, той щеше да ме нокаутира. 

Но всичко, което направи, беше да ми удари два шамара. Когато съм под напрежение, никой не може да ме хване.", сподели Алмейда.

Статистиката на бразилеца изглежда просто невероятна. Джайлтън е най-добрият настоящ боец в процента на контролното време. Алмейда има 93,7% контрол в битките си. За сравнение, най-близкият преследвач Бартош Фабински е с много по-нисък резултат - 79,1%.

В тежката дивизия всеки удар може да бъде фатален. И тук статистиката също е фантастична. Средно бразилецът пропуска само по 0,08 удара в минута. Джайлтън има голямо бъдеще в UFC, няма съмнение в това.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес