Зареждане

Дю Плесис към Адесаня: Дръж на думата си, бий се с мен!

Дю Плесис към Адесаня: Дръж на думата си, бий се с мен!
Публикувано на: Март 20, 2024 в 14:00 ч
Шампионът на UFC в средна категория Дрикус дю Плесис заяви, че все още се възстановява от контузиите си и не иска да се връща в октагона "твърде скоро".

Въпреки това дю Плесис очаква да се изправи срещу Израел Адесаня при първата защита на титлата си и има предизвикателство към бившия шампион.

"Твърдиш, че искаш да влачиш трупа ми в Южна Африка,?", каза дю Плесис във видео подкаста "Hustlers Corner". "Бъди мъж, дръж на думата си и нека го направим."

Дю Плесис отказа мач с Адесаня на UFC 300, като се позова на контузиите в краката си, които получи при спечелването на титлата срещу Шон Стрикланд.

Но шампионът в средна категория заяви, че екипът му работи по резервирането на двубой с Адесаня, с когото се изправи през изминалата година след победа над бившия шампион Робърт Уитакър в UFC 290.

"Опитваме се", каза дю Плесис за мача за титлата."Определено водим разговори. Това е, което хората искат да видят, и това е, което аз искам да направя. Искам да се бия с най-добрите момчета. Това е забавен спорт.

"С кого искам да се бия? Не ми пука, аз съм шампионът. Ще се бия с когото и да ме изправят. Но това, което искам в сърцето си, е да се бия с човека, с когото хората искат да ме видят да се бия".

Що се отнася до сроковете за битката за титлата в средна категория, дю Плесис заяви, че напредъкът му в средната дивизия се е отразил физически. Той каза, че повечето от последните му битки са били проведени на по-малко от пълни тренировъчни лагери.

"Сега, с някои контузии, чакам да се възстановя и си взимам малка почивка", каза той. "Но искам да се бия още два пъти тази година. За мен това би било идеално."

Също така идеален вариант за шампиона в средна категория е битка срещу Адесаня в Южна Африка.30-годишният боец неведнъж е искал от UFC да се срещнат за титлата в цяла Африка. Многобройни логистични пречки стоят на пътя на тази молба, въпреки че главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт обеща, че промоцията ще кацне на континента, преди да се пенсионира.

Дю Плесис заяви, че ММА се разраства в Южна Африка, а сблъсъкът между него и Адесаня би бил огромен за страната.Преди това той заяви пред ESPN, че датата през юни или юли би била най-подходяща.

"В крайна сметка ние забавляваме хората", каза дю Плесис. "Това е част от нашата работа."

Вижте цялото интервю на дю Плесис по-долу.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес