Зареждане

Дрикус Дю Плесис мечтае за UFC в Африка

Дрикус Дю Плесис мечтае за UFC в Африка
Публикувано на: Февруари 11, 2024 в 02:00 ч
Дрикус Дю Плесис призна, че неговият приоритет не е да се появи на юбилейната гала UFC 300 през април в Лас Вегас.

Африканецът се фокусира върху потенциална галавечер на UFC в Африка и не знае кога ще се върне в октагона. Дю Плесис спечели шампионския пояс на UFC в средна категория на януарската галавечер UFC 297 в Канада. Дрикус победи Шон Стрикланд с противоречиво решение на съдиите.

Беше казано, че следващият му съперник ще бъде Израел Адесаня, а двубоят дори може да се състои на юбилейната гала UFC 300 през април в Лас Вегас. Дю Плесис потвърди в интервю за Jacaranda FM, че би искал да се бие с Адесаня, но не е фокусиран върху UFC 300, а върху потенциална UFC галавечер в Африка.

"UFC 300 е юбилейна галавечер, която ще бъде страхотно събитие. Имахме UFC 100, UFC 200 и сега имаме UFC 300. Големи събития, страхотни PPV резултати, шумът е зад тях. Аз бих искал да бъда част от априлското събитие, но няма да го направя, ако не съм на 100% готов. Защитата на шампионския пояс е по-важна от участието на юбилейната гала.

Аз се интересувам от първото UFC събитие в Африка, а още по-важно ще бъде това в Южна Африка. Дори не мога да подчертая колко дълго мога да чакам такава галавечер, за да мога да защитя шампионската си титла. Това е история! 

UFC 300 е просто число, не е толкова голямо, колкото UFC в Африка.", сподели Дю Плесис.

Ще видим ли галавечер на UFC в Африка ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес