Зареждане

Дейна Уайт: Владимир Путин даде $20 милиона на Хабиб Нурмагомедов

Дейна Уайт: Владимир Путин даде $20 милиона на Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 12:00 ч
Хабиб Нурмагомедов е получил 20 милиона долара от руския президент Владимир Путин.

Това се е случило след голямата му победа над Конър Макгрегър през 2018 година. Новината беше споделена от Дейна Уайт, който гостува в подкаста Games with Names. След победата си над Макгрегър на UFC 229, Нурмагомедов получи обаждане от Путин. Руският президент поздрави дагестанския шампион веднага след победата му, а по-късно се срещна с него в Русия.

Срещата отбеляза началото на поредица от щедри подаръци от Путин за Нурмагомедов и неговия вече починал баща Абдулманап Нурмагомедов. Главният изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт разкри, че Путин им е дарил имоти на стойност около 20 милиона долара, наред с други предимства в мюсюлманските райони на Русия.

Подаръците за Нурмагомедов включваха луксозен мерцедес от съюзника на Путин и чеченски лидер Рамзан Кадиров. Тези и други дарения привлякоха вниманието на Държавния департамент на САЩ. Кадиров, известен със своята мания по ММА и връзки с бойци от UFC, вече е санкциониран от американците. 

„Хабиб дори не успя да се върне в съблекалнята си след двубоя, защото Путин вече беше на телефона. Путин даде на него и баща му имущество на стойност 20 милиона долара в Русия. След това той отиде в мюсюлманските територии, където са тези момчета. 

Хабиб получи коли, пари, фитнес зали, каквото поиска. Трудно е да работиш с хора, които са стигнали такова ниво на слава. Най-велик в ММА е Джон Джоунс. Джон Джоунс е непобеден. Хабиб също е непобеден, но бих искал да видя как Нурмагомедов прави повече в ММА.", каза Уайт.

Доскоро не беше известно, че Путин е подарил имоти за 20 милиона долара на дагестанеца. Тренировъчните лагери на Нурмагомедов бяха до голяма степен финансирани от руския олигарх Зиявудин Магомедов, съюзник на Путин, който по-късно беше арестуван за предполагаемо присвояване на държавни средства.

Близо шест години след онази паметна нощ в Лас Вегас, Нурмагомедов се пенсионира и се противопостави на опитите на Уайт да го върне обратно в октагона. Уайт отбеляза, че след като е достигнал определено ниво на слава, Нурмагомедов вече не е мотивиран да влезе в клетката.

Напускането на Нурмагомедов от MMA, предизвикано от обещание към майка му след смъртта на баща му, му попречи да претендира, че е най-велик. Taкова е мнението на Уайт, който вярва, че Джон Джоунс е най-велик в ММА. Хабиб също могъл да стане такъв, но спрял твърде рано.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес