Зареждане

6 участника от лигата за шамари на Дейна Уайт изгърмяха с допинг

6 участника от лигата за шамари на Дейна Уайт изгърмяха с допинг
Публикувано на: Април 26, 2023 в 14:00 ч
Първият сезон на Dana White’s Power Slap League приключи. На фона на постоянни критики за ниско заплащане, рискове за здравето и личния публичен инцидент с шамари на Дейна Уайт, шоуто все пак короняса нови „шампиони“ при общо взето мизерни телевизионни рейтинги.

Президентът на UFC увери феновете, че Power Slap ще продължи с нов онлайн стрийминг партньор. Междувременно обаче дългосрочните последици от първия сезон продължиха във вторник, когато шестима участници в лигата по шамари бяха отстранени от Държавната атлетическа комисия на Невада.

Според заместник-главния прокурор на Невада Джоел Бекер, отстранените състезатели на Power Slap са дали проби от урина, които са с положителен резултат за множество забранени вещества.

По-долу е даден списък на „бойците“, които са дали положителен тест за забранени вещества и за какво са дали положителен резултат:

Ти Джей Томас беше отстранен, след като даде положителна проба за кломифен, хормон и метаболитен модулатор.

Според Американската щатска антидопингова агенция (USADA) кломифенът „се използва като одобрено от FDA лечение на безплодие“, а Clomid е показан от FDA „за лечение на овулаторна дисфункция при жени, желаещи бременност“. Лекарството не е одобрено от FDA за мъже.

Джей Ривера беше отстранен, след като даде положителна проба за GW1516, сулфон и сулфоксид, които са хормонални и метаболитни модулатори.

Според USADA GW1516 е селективен модулатор на андрогенния рецептор (SARM), „първоначално синтезиран и предназначен за лечение на затлъстяване, диабет и други разстройства, причинени от метаболитни проблеми“.

Крис Томас беше отстранен, след като даде положителна проба за бупренорфин и неговия метаболит норбупренорфин. Бупренорфинът е одобрено от FDA лекарство за лечение на остра болка, хронична болка и опиоидна зависимост.

Андрю Провост също дава положителен тест за бупренорфин и неговия метаболит норбупренорфин.

Исая Куионе беше отстранен, след като даде положителна проба за норандростерон, дростанолон, тамоксифен и болденон, които са анаболни стероиди. Неговата проба също показва "екзогенен произход на тестостерона".

Франк Холанд беше отстранен, след като даде положителна проба за фентермин, стимулант, подобен на амфетамина. Фентерминът се предписва като средство за потискане на апетита.

След като отстраняванията бяха единодушно одобрени от NSAC, председателят на комисията Антъни Марнел попита:

„И между другото, изпълнителен директор Мълън, има ли там при вас някъде голяма купа с лекарства за подобряване на ефективността, за които не знаем? Не съм виждал толкова положителни допинг тестове на едно място от доста време. Не знаех, че трябва да използваш стероиди за шамари."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес