Зареждане

Жорж Сен-Пиер за Чимаев: Липсват му основни човешки качества

Жорж Сен-Пиер за Чимаев: Липсват му основни човешки качества
Публикувано на: Май 6, 2024 в 18:00 ч
Хамзат Чимаев несъмнено е един от най-големите таланти на нашето време, но егото му го проваля много пъти.

Майк Тайсън веднъж каза, че истинският боец трябва не само да забавлява хората, но и да бъде приет от тях. Ето защо Мохамед Али беше обичан от толкова много хора и защо Флойд Мейуедър, въпреки постиженията си, не е толкова обичан. Пободен пример е и Чимаев, който говори много в социалните мрежи, но малко се бие и не действа според думите си.

Чимаев не спираше да говори, че ще нокаутира Гилбърт Бърнс, но това не се случи. Хамзат падна в нокдаун и беше близо до загубата. Бърнс показа, че Чимаев е просто човек, който далеч не е перфектен. И честно казано, дори в двубоя с Камару Усман той не убеди мнозина с представянето си.

Жорж Сен-Пиер вярва, че на Чимаев му липсват основни човешки качества. Сен-Пиер не е впечатлен от Хамзат и вярва, че той няма кардио за дълги битки.

„Мисля, че Хамзат е страхотна медийна звезда, но му липсват толкова основни човешки качества, че не мога да го считам за най-добрия. Първо, липсва му смирение и второ, той все още не ни е показал нищо изключително в битките си. Например дуелът с Гилбърт Бърнс беше тежък, но в същото време много необходим шамар за Чимаев. Имаше нужда от някой, който да го върне към реалността.

Досега той мина през всички като нож през масло, но след това отиде в елита и не можа да ги приключи. И същият пример е Камару Усман. Питам се, ако Камару имаше редовен тренировъчен лагер и ако мачът им беше пет рунда, как щеше да се развие. Сериозно си мисля, че Хамзат няма кардиото за дълги битки.“, сподели Сен Пиер.

Сега е само въпрос на време да видим как Чимаев ще се представи срещу друг елитен боец. Негов съперник ще бъде бившият шампион Робърт Уитакър, а битката е на 22 юни в Рияд. На победителя е обещана битка за титлата от Дейна Уайт. Прав ли е Сен-Пиер за Чимаев ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес