Зареждане

Жорж Сен-Пиер: Бях убеден, че ще бия Хабиб Нурмагомедов

Жорж Сен-Пиер: Бях убеден, че ще бия Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Март 30, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC в две дивизии Жорж Сен-Пиер е убеден, че би победил Хабиб Нурмагомедов в миналото. За тяхната битка, която така и не се случи, се говори дълги години. Сен-Пиер е смятан за един от най-добрите бойци в историята на ММА.

Канадецът е пионер в смесените бойни изкуства, а в миналото е бил шампион в две тегловни категории на UFC. Той доминира в категория до 77 килограма дълги години. Много фенове и специалисти искаха да видят такава битка, а двамата бойци дадоха съгласието си.

За съжаление UFC така и не я организираха. Към днешна дата и двамата вече не се състезават в ММА. Сен-Пиер вярва, че може да бие дагестанеца и знае каква е рецептата за успех в такава битка. Ето какво сподели Жорж в скорошен подкаст:

"Мисля, че Хабиб Нурмагомедов може да ме победи. Не мисля, че бих спечелил всяка битка срещу него. Въпреки това бях достатъчно уверен, за да приема такава битка и бях убеден, че ще го победя. Това обаче не означава, че винаги ще бъде така. Бях уверен, може би греших. Бих го победил, защото ако ме натискаше по време на битката, щях да го сваля. 

Бях достатъчно уверен в способностите си, че ще се опитам да го направя. Стратегията ми ще бъде да поддържам битката в средата на октагона. Не бих се страхувал да се опитам да го съборя. Мисля, че щях да бъда първият боец, с когото се би, който ще се опита да пренесе битката на земята. Правил съм го с всички, с които съм се бил.", сподели Сен Пиер.

Това беше мечтаната битка за бащата на Хабиб, който почина през 2020 година. Това повлия на неговата кариера и го принуди да се оттегли. Ако Абдулманап беше още жив, то тогава със сигурност щяхме да видим тази битка. Има обаче неща, които е писано да не се случват.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес