Зареждане

Време е UFC да уволнят Зубайра Тухугов

Време е UFC да уволнят Зубайра Тухугов
Публикувано на: Октомври 22, 2022 в 00:00 ч
Изглежда, че побоят над Конър Макгрегър ще остане най-запомнящото се нещо от Зубайра Тухугов в UFC.

След броени часове ни очаква събитието UFC 280, което ще се проведе в Абу Даби. Няколко минути преди началото на процедурата по претеглянето обаче се случи скандал. Приятелят на Хабиб Нурмагомедов, Тухугов, се оттегли от битката поради медицински причини свързани със свалянето на килограми.

Това не е първият случай, когато руският боец се оттегля по лични причини. За да разберете колко сериозно е това, нека отбележим няколко числа. Зубайра имаше осем битки в UFC, в които спечели пет победи. Това е последният положителен факт за боеца от отбора на Нурмагомедов.

В последните си пет битки Тухугов спечели само два пъти. За осем години в UFC, той имаше 7 провалени битки, 6 от които по негова вина. От тези осем години той прекара около 3,5 години извън октагона. Две години наказание поради неуспешен допинг тест и 1 година отстраняване за атаката над Конър Макгрегър.

Когато Тухугов беше наказан заради сбиването с Макгрегър, Нурмагомедов се застъпи за него, включително с изнудване на UFC. Тогава Хабиб заплаши, че може да напусне UFC, ако уволнят Тухугов. Затова Дейна Уайт се отрече от думата си и не уволни Тухугов, въпреки че много искаше.

Сега обаче няма причина да задържат опозорения боец. 8 години в UFC, 8 битки, 7 отменени битки, 6 отменени по вина на руснака и около 3,5 години извън от клетката. Следователно няма да има голяма сензация от уволнението на такъв боец.

Време е Тухугов да бъде уволнен, както направиха с Аспен Лад, която провали няколко битки.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес