Зареждане

В Дагестан убиха боец от отбора на Хабиб Нурмагомедов

В Дагестан убиха боец от отбора на Хабиб Нурмагомедов
Публикувано на: Февруари 4, 2024 в 07:00 ч
Светът на смесените бойни изкуства продължава да бъде разтърсван от трагични новини. За съжаление в Русия се случват голям брой инциденти. Наскоро дойде тъжната новина, че на 20-годишна възраст животът на ученик в школата на Абдулманап Нурмагомедов, Магомедрасул Мутаев, е трагично отнет. Боецът трябваше да се състезава на 23 февруари на турнира AMC Fight Nights.

Късно през нощта телеграм каналът Mash съобщи, че Магомедрасул е бил убит в центъра на Махачкала. Според източника неизвестен се е приближил до 20-годишния Мутаев близо до къщата му и е стрелял осем пъти с пистолет. Спортистът почина на път за болницата в линейка. Следователи и криминалисти веднага започнаха работа на местопрестъплението.

Това не е първият инцидент, свързан с името на Мутаев. Стана известно, че вече е правен опит за убийството на боеца. Преди време неизвестен нападател е стрелял с пистолет, но не е уцелил Магомед. Сега нападателят успя да изпълни плана си. Организацията AMC Fight Nights, под чийто флаг се биеше Мутаев, вече коментираха на трагедията:

„Ужасна трагедия! С дълбоко съжаление съобщаваме за преждевременната кончина на младия и обещаващ спортист Магомедрасул Мутаев! През своите 20 години Магомед успя да остави ярка следа в света на бойните изкуства. Светлият му образ ще остане завинаги в сърцата ни. Нашите съболезнования на семейството и близките!“

По-късно телеграм каналът SHOT сподели по-подробна информация за мотивите на инцидента. Според източника, 18-годишен младеж от село Коркмаскали се издирва по подозрение за убийството на боец в Махачкала. Предполагаемият мотив е отмъщение. Твърди се, че Мутаев и приятелите му малтретирали Мадирхан Кадирканов, който явно решил да отмъсти.

Мутаев идва от свободната борба. Той беше смятан за един от най-умните ученици на бащата на Хабиб Нурмагомедов. През 2022 г. той стана сребърен медалист от турнира в памет на Али Алиев в категория до 97 килограма. В ММА Магомед успя да се бие само в една битка, в която лесно победи Елгюн Юсибов на турнира AMC Fight Nights 122.

Младежът беше смятан за голям талант, но за съжаление животът му е трагично прекъснат на 20-годишна възраст.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес