Зареждане

Усман Нурмагомедов: Положителният тест е от лекарства, предписани ми от лекар

Усман Нурмагомедов: Положителният тест е от лекарства, предписани ми от лекар
Публикувано на: Ноември 13, 2023 в 08:00 ч
Изпълнителният директор на Bellator Майк Коган коментира наказанието на шампиона на организацията в лека категория Усман Нурмагомедов.

Спортистът даде положителна проба за неизвестно вещество и битката му с Брент Примус (12-3), която се проведе на 7 октомври в Bellator 300 и завърши с победа на руснака с единодушно съдийско решение, беше обявена за невалидна.

Усман е отстранен за шест месеца. Коган от Bellator твърди, че Усман не е ползвал допинг и няма да му взимат титлата.

„ Не беше допинг! Никой няма да лиши Усман от титлата му. Реваншът срещу Брент Примус е единственото нещо, което има смисъл в момента.“, написа Коган.

В своя акаунт в социалните мрежи Усман също излезе с коментар. Ето какво написа дагестанеца:

"Бих искал да коментирам последните новини за моето наказание. Резултатите от изследването показаха забранено вещество, попаднало в организма ми чрез лекарства, предписани ми от лекар. Няколко месеца преди двубоя бях на лечение, но за съжаление не уведомих предварително спортната комисия. 

Бих искал да отбележа, че атлетическата комисия на щата Калифорния проведе собствено пълно разследване, при което предоставих всички необходими документи. 

Дадох им лекарски бележки и медицински свидетелства, благодарение на което периодът на моята дисквалификация беше намален на 6 месеца, вместо приетите по-дълги наказания в такива случаи.", написа Усман в социалните мрежи.

Виновен ли е Нурмагомедов ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес