Зареждане

Усман Нурмагомедов изгърмя с допинг! Наказаха го за 6 месеца

Усман Нурмагомедов изгърмя с допинг! Наказаха го за 6 месеца
Публикувано на: Ноември 12, 2023 в 00:43 ч
Шампионът в лека категория на Bellator Усман Нурмагомедов беше отстранен за шест месеца заради провал на допинг тест. Победата му в Bellator 300 над Брент Примус беше отменена. Ариел Хелуани първи съобщи новината, а изпълнителният директор на Държавната атлетическа комисия на Калифорния Анди Фостър я потвърди пред MMA Fighting.

Нурмагомедов е глобен с $50 000 за провала. Фостър каза, че положителният тест на Нурмагомедов за допинг произтича от лекарство, отпускано по лекарско предписание, и отказа да назове името на веществото. Той също така не каза дали Нурмагомедов или неговият екип са поели отговорност за положителния тест, или са сигнализирали за потенциално обжалване.

Фостър каза пред Хелуани, че Нурмагомедов ще се запише в Доброволната антидопингова програма или VADA. Представителят на Нурмагомедов, Али Абделазиз, не отговори на искане за коментар.

Нурмагомедов се изправи срещу Примус в главната битка на събитието Bellator 300, което се проведе миналия месец. Битката им беше част от полуфиналите на турнира на промоцията в лека категория за $1 милион долара. След пет рунда Нурмагомедов спечели единодушно с 50-45 за доминиращото си представяне.

Усман трябваше да се бие на финала с победителя от предстоящата битка между Патрики Питбул и Александър Шабли. Промоцията може да го лиши от титлата му и да го извади от турнира, проправяйки пътя на Примус към финала, където да се бие за вакантната титла.

Преди Bellator 300, Нурмагомедов имаше с рекорд от 17-0 с една успешна защита на титлата срещу Бенсън Хендерсън. Той беше смятан за едно от изгряващите лица на промоцията.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес