Зареждане

UFC искат Бърнс и Мохамед да се бият в UFC 288

UFC искат Бърнс и Мохамед да се бият в UFC 288
Публикувано на: Април 18, 2023 в 16:00 ч
Наскоро стана ясно, че UFC 288 загуби своята подглавна битка. Въпросната галавечер ще се проведе на 6-ти май в Ню Джърси.

Бенейл Дариуш и Чарлз Оливейра трябваше да са подглавна битка. Оливейра се контузи и отпадна от събитието. Дейна Уайт и неговите хора преместиха битката за UFC 289, което ще се проведе през юни в Канада.

Така за UFC 288 няма подглавна битка, но от UFC не спират да работят по темата. По всичко личи, че организацията иска да сбие Гилбърт Бърнс и Белал Мохамед във въпросното събитие.

Двамата загатнаха за това в социалните мрежи. Проблемът е, че Мохамед не иска битката да е в полусредна категория, защото явно няма да има време да свали килограми. Бърнс от своя страна държи битката да е в лимита на категорията им.

Гилбърт е с рекорд 22-5 в ММА и за последно се би на 8-ми април в Маями, Флорида. Бразилският ветеран победи Хорхе Масвидал с решение и навлезе в серия от 2 победи. Това беше втората му победа за 2023 година. Явно той няма против да направи втора битка в рамките на месец.

Бърнс приключва 15 от срещите си и 2 пъти пада с приключване. Ако се справи с Мохамед, тогава ще претендира за пояса.

Белал от своя страна е с рекорд 22-3-1 в ММА и е в серия от 8 поредни победи. За последно той нокаутира Шон Брейди в края на 2022 година. Мохамед приключва 6 от срещите си и само 1 път губи с приключване.

Предстои да видим дали от UFC ще успеят да уредят битката.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес