Зареждане

Уайт е убеден, че бой между Джоунс и Аспинал ще има: Как да не го направиш?

Уайт е убеден, че бой между Джоунс и Аспинал ще има: Как да не го направиш?
Публикувано на: Февруари 28, 2024 в 05:25 ч
Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт е убеден, че феновете на бойните спортове в крайна сметка ще видят двубой между Джон Джоунс и Том Аспинал.

Том Аспинал (14-3 MMA) победи Сергей Павлович (18-2 MMA) с нокаут презноември миналата година на UFC 295. С тази победа британецът стана временен носител на титлата в тежка категория.

Първоначално двубоят на UFC 295 трябваше да бъде между Джон Джоунс (27-1 ММА) и Стипе Миочич (20-4 ММА) за короната в тежка категория, но Джоунс трябваше да се откаже поради контузия.

Джоунс, на 36 години, има само 1 загуба в октагона. Нюйоркчанинът се би за последно и победи Сирил Ган (12-2 MMA) през март 2023 г. на UFC 285.

Миочич, на 41 години, не се е бил от март 2021 г. на UFC 260, където беше победен от Франсис Нгану (17-3 MMA) с нокаут в 0:52 мин. на втория рунд.

Уайт очерта завръщането на "Bones" в октагона, за да се бие с Миочич:

"Това лято това с Джон Джоунс срещу Стипе Миочич трябва да се случи. Който и от двамата да спечели, как да не го изправим срещу Аспинал? Нали?"

Продължавайки, главният изпълнителен директор на UFC каза:

"Ако на теб се гледа като на един от най-добрите, който и да спечели този двубой, е почти морално да дадеш шанс на този човек, да му дадеш възможност да спечели - или ти да спечелиш и това просто да затвърди наследството ти."

Вярно е, че Джоунс намекна за оттегляне след победата над Миочич, но очевидно Уайт смята, че битката между Джоунс и Аспинал ще се случи в бъдеще.

Аспинал смяташе, че Джоунс трябва да бъде лишен от титлата и той да бъде обявен за шампион на UFC в тежка категория. Разбира се, това не се осъществи.

Съгласни ли сте с Уайт, че неминуемо ще има битка в клетката между Джоунс и Аспинал?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес