Зареждане

Треньорът на Адесаня: UFC избутаха Алекс Перейра до върха

Треньорът на Адесаня: UFC избутаха Алекс Перейра до върха
Публикувано на: Февруари 2, 2024 в 15:00 ч
Алекс Перейра постигна успехи както в средна, така и в полутежка категория за краткото си време в UFC. Не може да отречем, че Перейра получи специално отношение от UFC.

Юджийн Бареман е треньор, който е бил с Израел Адесаня от много години, така че знае много добре за съперничеството им с Алекс Перейра. Историята на Перейра с Адесаня му спечели шанс за титлата, въпреки че Алекс имаше само 3 победи под банера на организацията. Алекс успя да нокаутира Адесаня в UFC и му взе титлата в средна категория.

Няколко месеца по-късно Израел отмъсти на Перейра и си върна титлата. В края на юли миналата година Перейра записа спорна победа над Ян Блахович, след която получи шанс за титлата в полутежка категория. Той нокаутира Иржи Прохазка и спечели златото.

Бареман вярва, че Алекс стигна до върха, защото UFC го бутаха нагоре.

„Няма да соча с пръст или да се оплаквам. Просто искам да заявя, че когато нов боец дойде в UFC, той трябва да положи много усилия и да премине през някои трудни битки, преди да му бъде позволено да се бие за златото. 

Но в момента, в който Алекс Перейра влезе в UFC, това правило сякаш мистериозно изчезна. Две победи му бяха достатъчни и преди третия мач беше обявено, че който го спечели, ще се бие титлата. 

Разбирам, че Алекс и Израел са имали битки в кикбокса, но си помислих, че е безсмислено да повдигаме нещо подобно в ММА, когато това е напълно различен спорт. Натискът Алекс да се бие за титлата възможно най-скоро беше толкова голям, че не можехме да направим нищо по въпроса. 

Алекс не стигна до върха сам, помогнаха му значително. Аз просто съжалявам за другите момчета, които се опитват и работят упорито, но никога няма да получат подобни предимства.“, каза Бареман пред Submission Radio.

Прав ли е Бареман ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес