Зареждане

Треньорът на Адесаня: Хабиб Нурмагомедов е най-великият

Треньорът на Адесаня: Хабиб Нурмагомедов е най-великият
Публикувано на: Февруари 8, 2024 в 17:00 ч
Юджийн Бареман, треньорът на Израел Адесaня, вярва, че Хабиб Нурмагомедов е най-добрият ММА боец в историята.

Бареман високо цени стила на битка на бившия шампион в лека категория. Дискусията за това кой е най-добрият боец на всички времена продължава от години и от години различни хора сочат различни фигури от света на ММА. Бареман призна в интервю за She Loves The Gloves, че според него Хабиб Нурмагомедов, бивш шампион на UFC в лека категория, е най-добрият.

Юджийн се възхищава на Хабиб, защото излизал невредим от клетката и се оттеглил на върха.

"Хабиб Нурмагомедов имаше всичко, което очаквам от един боец. Разбира се, той доминираше в категорията си, но аз също се възхищавах на способността му да прави каквото си иска в битката. Едно от страхотните неща в кариерата му е, че той успя да развие стил, в който понасяше много малко щети.

 Можеше да влиза и излиза от клетката сравнително невредим. Освен това Хабиб е един от малкото спортисти, които успяват да напуснат спорта, докато са на върха. След години в бойните спортове, знам, че това е най-трудното нещо.", сподели Бареман.

Нурмагомедов се оттегли от професионалния ММА като непобеден боец с рекорд 29-0.

Той реши да прекрати кариерата си, след като успешно защити шампионския пояс срещу Джъстин Гейджи. Хабиб прекрати кариерата си и се раздели с UFC през 2020 година. След като напусна професионалния MMA, той реши да ръководи Eagle Fighting Championship, но се отказа и от това свое начинание.

Съгласни ли сте с мнението на Бареман ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес