Зареждане

Стивън Томпсън: Шавкат Рахмонов може да стане шампион

Стивън Томпсън: Шавкат Рахмонов може да стане шампион
Публикувано на: Септември 29, 2023 в 10:00 ч
Боецът на UFC в полусредна категория Стивън Томпсън (17-6) похвали уменията на Шавкат Рахмонов (17-0).

Наскоро стана ясно, че двамата ще мерят сили в клетката на UFC. Битката им ще се случи на UFC 296, което ще се проведе на 16-ти декември в Лас Вегас. Тази битка може да излъчи претендент за титлата в полусредна категория.

Шавкат е с рекорд 17-0 в ММА и приключва всяка една от срещите си. Томпсън от своя страна е с рекорд 17-6 в ММА и идва след победа над Кевин Холанд. Битката е рискова за Томпсън, но той не се притеснява, защото победата ще го превърне в претендент.

Стивън признава, че Рахмонов е боец от най-висок ранг и може да стане шампион.

„Исках да се бия с Усман, защото той ме предизвика. UFC вече имаха нещо уредено за него и не се случи. Исках да се бия с боец, който е над мен в класирането. Понякога се бих с бойци, които бяха под мен в ранглистата. Имах нужда от битка с боец, който е по-високо, а името му нямаше значение. Битката с Усман не се случи, така че остана Рахмонов. 

 Знам, че трябваше да се бие с Келвин Гастелъм, но мисля, че Гастелъм се оттегли заради аркада. Знам, че Шавкат е над мен в класирането и двамата просто се съгласихме. Преди година и половина UFC искаха да се бия с Шавкат, но тогава не знаех кой е той. Мисля, че той имаше само пет битки в UFC.

Тогава отказах, но след това го гледах срещу Джеф Нийл и видях, че е сериозен боец. Казах на UFC, че ще приема всеки, който е с по-висок рейтинг от мен. Е, Рахмонов е по-високо в класирането. Това е човекът, който според мен може да стане шампион в полусредна категория. Той е толкова добър, той е непобеден.

Всичките му битки завършват с приключване, така че какво по-хубаво от това да се биеш с този човек ?“, сподели Томпсън пред Ариел Хелуани.

Ще може ли Рахмонов да се справи с Томпсън ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес