Зареждане

Стипе Миочич отказал двубой с Том Аспинал в UFC 300

Стипе Миочич отказал двубой с Том Аспинал в UFC 300
Публикувано на: Януари 24, 2024 в 14:00 ч
Том Аспинал го прие. Той е извън играта.

Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт публично не е дал и дума да се издума за друга идея, освен шампионът на UFC в тежка категория Джон Джоунс срещу бившия шампион Стипе Миочич като следваща битка за титлата на промоцията в тежка категория.

Зад кулисите обаче е било различно, според Аспинал (14-3 MMA, 7-1 UFC), който разкри във вторник в X, че промоцията му е предложила Миочич (20-4 MMA, 14-4 UFC) за UFC 300, на което той е казал "да", а предложеният му съперник е отказал.

"Докато говорим за Стипе Миочич, с моя мениджър се свързаха от UFC и ме попитаха дали бих искал да се бия с него на 13 април", написа Аспинал. "Аз, разбира се, приех.

Малко по-късно ни беше казано, че Миочич не иска да се бие с мен и се интересува само от бой с Джон Джоунс".


През последните седмици Аспинал изрази разочарованието си от подбора на мачовете на UFC или от липсата на такива. Аспинал спечели временната титла на UFC в тежка категория през ноември, но е в неяснота, тъй като Джоунс (27-1 MMA, 21-1 UFC) е аут поне до средата на 2024 г., докато се възстановява от скъсан гръден мускул и операция на лакътя.

Може би чувствайки, че е изгубил времето си, Аспинал заяви, че е приключил с оплакванията от неблагоприятната ситуация.

"В тази връзка. Ще спра да плача, ще приема, че това няма да се случи, и ще се наслаждавам на битката, която аз и всички останали фенове искаме да видим", написа Аспинал. "Легенда срещу легенда за титлата в тежка категория. Максимално уважение, момчета."


Туитовете на Аспинал във вторник идват дни след задочния спор с Джоунс за това каква трябва да бъде следващата битка за титлата. Джоунс отговори на призивите на критиците за различен двубой, като омаловажи CV-то на Аспинал. Аспинал заяви във вторник, че разбира позицията на Джоунс и липсата на желание да промени посоката си от Миочич.

"Откакто с Джон имахме нашия малък спор в Туитър, виждам гледната точка на Джон", написа Аспинал. "... Вярвате или не, аз уважавам Джоунс и всичко, което е направил. Толкова е впечатляващо. Пожелавам му всичко най-добро във възстановяването и завръщането му срещу Миочич."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес