Зареждане

Шавкат Рахмонов: Калих се в уличните битки, но сега съм против тях

Шавкат Рахмонов: Калих се в уличните битки, но сега съм против тях
Публикувано на: Декември 9, 2023 в 02:00 ч
Непобеденият боец в полусредна категория на UFC Шавкат Рахмонов наскоро разкри как уличните боеве като дете са повлияли на пътуването му в бойни спортове.

Тези битки са го направили по-силен, но сега той обяснява защо не насърчава този подход за днешните младежи. Както Рахмонов описва в MMA подкаст, по-големите му братя го карали да се бие с други деца от квартала на възраст от 6 до 12 години. По онова време това ускорява физическата и психическа издръжливост на суровия казахстанец.

Сега той е един от най-добрите в категорията и се готви за покоряване на върховете. Шавкат е на 29 години и е с рекорд 17-0 в ММА. Той печели 8 пъти с нокаут и 9 със събмишън. На 16-ти декември той ще се бие със Стивън Томпсън на UFC 296, което ще се проведе в Лас Вегас. 

"Вярно е. От 6 до 12-годишна възраст ме караха да се бия. Не мисля, че беше добре, но, разбира се, това ме направи по-силен физически и психически. Това се вижда от моето представяне в момента. Днес не бих препоръчал на по-големите братя да карат малките да се бият.

По онова време това просто се случи. Тогава времената бяха други. Разбира се, че това те прави по-силен. Сега не съветвам по-големите братя да карат малките да се бият.“, каза Рахмонов в подкаста Morning Kombat.

Шавкат има 5 победи в UFC, като 4 от тях са със събмишън, а 1 с нокаут. Победа на Томпсън ще го превърне в претендент за титлата. Ще успее ли "Nomad" да победи ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес