Зареждане

Пропадна битката между Келвин Гастелъм и Шавкат Рахмонов

Пропадна битката между Келвин Гастелъм и Шавкат Рахмонов
Публикувано на: Август 2, 2023 в 00:00 ч
Келвин Гастелъм отпада от планирания си двубой срещу Шавкат Рахмонов.

Гастелъм трябваше да се изправи срещу Рахмонов в съпътстващото събитие на предстоящата карта Fight Night, която трябваше да се проведе в Лас Вегас на 16 септември. Във вторник Гастелъм публикува съобщение в социалните мрежи, в което уведомява феновете, че контузия го е принудила да се откаже от битката, и изразява надежда, че срещата ще бъде пренасрочена за по-късно тази година.


"Неприятна новина, битката ми с Шавкат Рахмонов отпада. Получих удар с лакът, който доведе до открита фрактура на лицето и няколко кости бяха счупени. Трябва да се извиня на всички, които се вълнуваха от тази битка. Извинявам се на всички. Извинявам се на Шавкат Рахмонов и неговия екип. Чувствам се зле. Чувствам се много ужасно заради този злополучен инцидент.

Ще се върна. Все пак ще продължа да тренирам. Все още мога да правя силовите и кондиционните си тренировки, движението, все още мога да правя много от тренировките си... Помолих да преместят битката за ноември. Надявам се, че ще ми изпълнят това желание. Това ще стане на 11 ноември в Медисън Скуеър Гардън. Понякога е трудно да бъдеш фен на Келвин Гастелъм, знам. Преминаваме заедно през възходи и падения, но обещавам, че ще се борим да се върнем на коня, да се върнем на тази победна серия и да я продължим."

Битката с Рахмонов трябваше да бъде първият двубой на Гастелъм отново в полусредна категория от повече от седем години, след като в началото на кариерата си в UFC той многократно се бореше да влезе в долната категория. След като премина в средна категория през 2016 г., Гастелъм натрупа няколко престижни победи и си спечели шанс срещу Израел Адесаня за временната титла в средна категория, като не успя да се справи в битката на 2019 г. Неотдавнашният труден път в средната категория накара Гастелъм да реши да се върне в първоначалната си теглова категория, а мачът срещу Рахмонов ще бъде шанс да се изправи веднага срещу топ претендент.

Не е изненадващо, че Рахмонов беше разстроен от това развитие. Понастоящем шестият в полусредната категория в ранглистата на UFC, Рахмонов трудно намираше съперник напоследък и Гастелъм представи добра възможност да получи победа над голямо име, която може да изстреля непобедения казахстански боец към титла. Съответно Рахмонов се интересува от повторно насрочване на двубоя в по-бърз и различен график, като призовава двубоят да бъде насрочен за предстоящата карта UFC 294 в Абу Даби.


"Пината, съгласих се да се бия с теб на твоя територия в Деня на мексиканската независимост на арена, пълна с твои фенове, и не е мой проблем, че не можеш да го направиш сега. Сега е твой ред да приемеш да се биеш с мен на моя територия в Абу Даби на UFC 294! Или чак сега разбра, че тази битка не е добре за теб?"

Засега няма официална информация кога и дали битката ще бъде преиграна.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес