Зареждане

Поарие е убеден, че Оливейра е способен да победи Махачев

Поарие е убеден, че Оливейра е способен да победи Махачев
Публикувано на: Ноември 14, 2023 в 18:01 ч
Дъстин Поарие смята, че Чарлз Оливейра има всичко необходимо, за да детронира Ислам Махачев в бъдещ реванш.

На UFC 294 Ислам Махачев първоначално трябваше да защитава шампионската си титла в лека категория срещу Чарлз Оливейра. За съжаление, в резултат на това, че "До Бронкс" получи неприятна порезна рана по време на тренировка, той беше принуден да се оттегли. Александър Волкановски го замени в кратки срокове и в крайна сметка не успя да победи с нокаут звездата от Дагестан.

След победата започнаха да се появяват слухове, че мачът Махачев - Оливейра 2 ще бъде пренасрочен за UFC 297 през януари. Уви, това няма да се случи, тъй като Махачев не е напълно готов навреме.

Промоцията изглежда се стреми да осъществи двубоя за по-късно през годината и в очите на Дъстин Поарие бразилският претендент има реален шанс да си върне каишката.



"Ако мисленето на Оливейра е на място, ако той е същият човек, който се биеше с мен, който се биеше с Майкъл Чандлър, мисля, че може да спечели този двубой", каза Поарие. "Не мисля, че той искаше да се бие в тази битка за титлата. Изглеждаше така, сякаш не искаше да бъде там. Изглеждаше, че се е отказал от себе си.

"Това е моето мнение. Но аз лично знам, че той има уменията да побеждава най-добрите момчета в света и го е правил отново и отново. Ако отиде там с нагласата си, готов за работа, смятам, че може да го победи."

"Диамантът" продължи да изказва мнението си за Ислам Махачев.

"Той се състезава от дълго време, шампион е, защитава пояса си, ще продължава само да се подобрява", каза Поарие. "Той е заобиколен от страхотни момчета, страхотен лагер, страхотен екип и ще продължи да се подобрява. Всички стават толкова добри във всичко. Да гледаш на някого като на едноизмерен боец - тези дни са отминали."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес