Зареждане

Още един българин в Absolute Championship Akhmat

Още един българин в Absolute Championship Akhmat
Публикувано на: Октомври 14, 2020 в 07:52 ч
Българският ММА състезател Пламен Бъчваров подписа официално договор с една от най-престижните и популярни организации по ММА в света Absolute Championship Akhmat (ACA).

Новината бе съобщена от самия Пламен:

"Една моя сбъдната мечта ! Пред мен се очертават сериозни битки с корави противници. Очаквайте скоро подробности за мястото и противника."

26-годишният Пламен Бъчваров е бивш състезател по борба и кикбокс, който в момента се състезава в ММА. Статистиката му към момента е 9 победи и 2 загуби и е в серия от 4 поредни успеха.

Бъчваров се състезава в леката категория в различни международни турнири, като последния му двубой е в България през октомври 2019-та в SFC 9.


Той има и битка в Absolute Championship Berkut - същата организация, преди тя да премине под шапката на чеченския клуб Ахмат. През 2017-та там той побеждава Муслим Абдулаев със съдийско решение в изданието на турнира за млади таланти Young Eagles.

Преди да влезе при професионалистите Пламен Бъчваров е четирикратен шампион по ММА и е част от националния отбор на БФММА.

В ACA вече се състезават няколко българи, сред които Светлозар Савов и Никола Дипчиков.

Никола е един от най-атрактивните бойци на организацията и има вече 10 битки там, последната от които беше през август, когато победи с ТКО UFC ветерана Горан Релич. Наскоро в първото издание на събитията FAST Masterclass #1, организирани от MMA.BG и зала FAST, Никола Дипчиков направи безплатна отворена тренировка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес