Зареждане

Нейт Диаз поиска битка с Леон Едуардс в UFC 300

Нейт Диаз поиска битка с Леон Едуардс в UFC 300
Публикувано на: Декември 27, 2023 в 00:00 ч
Твърдейки, че в момента няма никой, с когото да се бие в предстоящото завръщане в октагона на UFC 300 догодина, бившият преследвач на титлата в лека категория Нейт Диас вече очевидно е определил своя съперник в лицето на шампиона в полутежка категория Леон Едуардс, призовавайки за реванш за титлата.

Диас, дългогодишен претендент под знамето на UFC, напусна промоутърската организация, ръководена от Дана Уайт, през ноември миналата година, след като приключи договорните си задължения с промоутъра.

При дебюта си в професионалния бокс през август тази година, роденият в Стоктън Нейт Диас бе начело на PPV събитие в Далас, Тексас, като претърпя загуба с единодушно решение от Джейк Пол.

В последното си излизане в октагона победителят от "The Ultimate Fighter" Диас постигна зашеметяваща победа в четвъртия рунд над бившия временен шампион в лека категория Тони Фъргюсън, като се наложи над ветерана от Окснард с гилотина.

Откакто напусна UFC в края на миналата година, Диас е свързван със завръщане в UFC и е обект на спекулации относно завръщането му на UFC 300 през април следващата година под формата на сблъсък със съперника Дъстин Поарие или с предишния му враг Конър Макгрегър.

Нейт Диас иска реванш за титлата с Леон Едуардс на UFC 300


Въпреки това, отговаряйки на спекулациите относно завръщането си в октагона, Диас заяви, че не е останал някой, с когото да се бие на събитието.


Днес обаче Диас, който по-рано този уикенд бе предизвикан и от ветерана в лека категория Майкъл Чандлър - предложи да се бие с Едуардс в реванш за шампионската титла в полусредна категория на UFC 300 догодина.

Споделяйки октагона на UFC 263 преди две години, Диас претърпя едностранна загуба с единодушно решение от родения в Бирмингам Едуардс, който обаче едва не направи обрат, разтърсвайки сегашния шампион в последната минута на петия рунд на крака, което доведе до напрегната кулминация.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес