Зареждане

'Най-силният мъж в света' Еди Хол влиза в ММА в 'чудовищен бой' 2 срещу 1 с братя инфлуенсъри

'Най-силният мъж в света' Еди Хол влиза в ММА в 'чудовищен бой' 2 срещу 1 с братя инфлуенсъри
Публикувано на: Май 4, 2024 в 18:33 ч
Легендарният силов атлет Еди Хол обяви, че следващия месец ще направи дългоочаквания си дебют в ММА в "чудовищен бой" 2 срещу 1.

Победителят в конкурса "Най-силният мъж в света" за 2017 г. от месеци тренира в клетката за дебюта си, след като през 2022 г. за първи път се боксира. Първоначално Хол трябваше да се състезава в турнир за четирима души, в който участваха колегите му силоваци Мичъл Хупър и Брайън Шоу през февруари тази година, но преговорите се провалиха.

Масивният британец е един от най-известните състезатели по силови спортове в света и има желание да покаже бойните си умения. Той ще получи този шанс на 7 юни в Блекбърн, когато ще се изправи срещу братята Нефати.

Еди Хол потвърждава първия си ММА двубой

Нова бойна промоция, наречена World Freak Fight League, ще направи първия си мач на 7 юни в King Georges Hall в Блекбърн. Водеща роля ще има  ММА двубоят 2 срещу 1 между Еди Хол и братята Нефати Джамил и Джамел.

Хол е висок 187 см и накланя везните в супертежка категория, въпреки че може да свали от 164 кг до 141 кг, както направи за боксовия си дебют през 2022 г. В същото време братята Нефати твърдят, че всеки от тях е само 160 см и 65 килограма, като се насочват към двубоя, което означава, че общото им тегло вероятно ще бъде по-малко от това на Хол.

 
Преди това братята се състезаваха в събитие на Fame MMA в Полша, където се изправиха срещу друга група братя на име Варят и Возняк. Те спечелиха нестандартния си двубой, като и двамата братя направиха финиши, но ще се изправят пред тежък тест срещу Хол.

Еди Хол иска да се докаже, след като загуби дебюта си в бокса

Легендарният силен мъж направи своя боксов дебют през март 2020 г., когато се изправи срещу дългогодишния си съперник Хафтор Бьорнсон в Дубай. Той повали много по-едрия Бьорнсон, но самият той бе повален многократно и загуби с единодушно решение.

Оттогава Хол имаше редица други фокуси, но гладът му за бой не можеше да бъде заситен и той започна да тренира за клетката. Първият му двубой, който трябваше да се състои в Катар, обаче беше отменен.

Вместо това той предпочете да подпише със World Freak Fight League във Великобритания.

Събитието ще включва серия от необичайни мачове, включително боксов мач без рундове и времеви ограничения. Ще има и двубой между две джуджета и битки, включващи двойник на Ед Шийрън и победителя в X-Factor Майлс Стивънсън от Rak-Su.

Еди Хол чупи рекорда за сила на удара на Франсис Нгану и Алекс Перейра

Макар че братята Нефати са се били и преди, те никога не са удряни от масивен супертежкоатлет като Хол. Силният мъж наскоро посети UFC Performance Insitute, където изпробва "PowerKube".

Високотехнологичното устройство измерва силата на удара в единици и изчислява резултат въз основа на редица фактори като сила и скорост. Шампионът в тежка категория Франсис Нгану отбеляза 129 161 точки, които останаха като рекорд в продължение на години, докато не бяха счупени от Джо Пайфър в средна категория, който отбеляза 170 218 точки.

След поставянето на горещо оспорвания рекорд на Пайфър, той беше счупен от шампиона в средна и лека категория Алекс Перейра, който постигна резултат от 191 796 точки. Той обаче беше издухан от Хол, чийто голям удар се класира на 208 901 точки.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес