Зареждане

Марвин Ветори: Адесаня ще загуби всички битки! Чимаев също ще го бие

Марвин Ветори: Адесаня ще загуби всички битки! Чимаев също ще го бие
Публикувано на: Март 16, 2024 в 02:00 ч
Според боеца в средна категория на UFC Марвин Ветори, Израел Адесаня няма да се върне на върха в дивизията след почивката си от битките.

Адесаня загуби титлата си в средна категория през септември 2023 г. на UFC 293 от Шон Стрикланд. Малко след тази битка той обяви, че напуска бойните спортове за известно време, искайки да си почине след години на изключително висока активност в октагона. Изглежда, че почивката на Израел е към своя край и той се готви да се завърне.

Потенциалните противници включват шампиона Дрикус Дю Плесис, Стрикланд и дори Хамзат Чимаев. Ветори обаче е поне скептичен относно формата на Адесаня след завръщането му:

"Адесаня ще загуби всяка битка. Ако се върне, няма да спечели никаква битка. Казвам ви. В първите три или четири няма да победи никого. Не мисля, че той ще спечели и срещу Хамзат Чимаев. Ще бъде свален на земята. Ако се върне, мисля, че само ще загуби. 

Ще кажат, че съм хейтър и подобни неща, но е истина. Този спорт се развива толкова бързо. Нивото на граплинг сред бойците непрекъснато се развива, става все по-високо и по-високо. Не мисля, че той може да се справи с това. Една година почивка наистина е много.

Без съмнение. Няма да ходя никъде. Ще се мотая наоколо още доста време.", прогнозира Ветори.

Самият Ветори се би с Адесаня два пъти, включително веднъж за шампионския пояс на UFC 263 през юни 2021 година. И в двата случая загуби със съдийско решение. Maрвин трябваше да се изправи срещу Брендън Алън на 6 април, но се оттегли поради контузия.

Ще се сбъдне ли прогнозата на Ветори ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес