Зареждане

Махачев очаква лесен двубой за титлата с Поарие: Готов съм за твоята гилотина

Махачев очаква лесен двубой за титлата с Поарие: Готов съм за твоята гилотина
Публикувано на: Април 29, 2024 в 20:00 ч
Безспорният шампион в лека категория Ислам Махачев, който ще се завърне в UFC 302 в началото на юни, твърди, че има всичко нужно да постигне лесна победа над предстоящия си противник, бившия временен носител на златото Дъстин Поарие в Ню Джърси. 

Махачев, настоящият безспорен шампион в лека категория и боец с най-висок ранг в ранглистата на промоцията, ще излезе в октагона това лято на UFC 302 в Нюарк, като ще се изправи срещу Поарие. 

Махачев наскоро запази короната си в лека категория със зашеметяваща победа в първия рунд с нокаут над тогавашния шампион в категория перо, Александър Волкановски, в краткия сблъсък-реванш на двамата.

Що сеотнася до Поарие, бившият временен носител на титлата се би в UFC 299 през март, като се наложи с категоричен нокаут във втория рунд над изгряващия френски претендент Беноа Сент Дени лишавайки родения в Ним от още една поредна победа. 

Ислям Махачев очаква лесен двубой с Дъстин Поарие

И уреждайки си двубой с родения в Лафайет при завръщането си към активна състезателна дейност, Махачев, който според съобщенията се подготвя както за реванш с Арман Царукян, така и за планирано преместване в полусредна категория по-късно тази година, очаква "лесен" двубой с Поарие на UFC 302.

"Дъстин Поарие е легенда - той има повече опит от всеки друг в този спорт", заяви Ислам Махачев пред TMZ Sports. "Но неговият проблем е стилът му, само един проблем има този човек. Слабото му място е борбата и граплингът. А аз просто - имам всичко нужно за да стане тази битка лесна за мен, мисля, че ако следвам плана, мога да го победя лесно".

 
"Моят стил и стилът на Хабиб Нурмагомедов са най-лошият стил за Дъстин", обясни Ислам Махачев. "Хората, които могат да го свалят на земята и да го задържат там, винаги му създават проблеми. И аз не подценявам Поарие, защото знаете, че този човек е легенда, той може да победи всеки. ...Дъстин, бъди готов - и се бори много. Аз защитавам врата си, готов съм за твоята гилотина, затова тя няма да се случи в нашия бой."

Смятате ли, че Ислам Махачев подценява Дъстин Поарие?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес