Зареждане

Израел Адесаня срещу Хамзат Чимаев в Саудитска Арабия?

Израел Адесаня срещу Хамзат Чимаев в Саудитска Арабия?
Публикувано на: Февруари 21, 2024 в 00:00 ч
Израел Адесаня срещу Хамзат Чимаев очевидно ще бъде начело на първото събитие на UFC в Саудитска Арабия, след като на официалния уебсайт на Kingdom Arena беше публикуван линк за билети за двубоя.

UFC трябваше да организира първата си карта в Саудитска Арабия през март, но събитието беше отложено за 22 юни, като според докладите ключови фигури в държавата от Персийския залив не са били доволни от качеството на предложените битки. Президентът на UFC Дана Уайт отхвърли тези съобщения.

Във всеки случай сега UFC изглежда ще организира една от най-големите си битки за годината в Саудитска Арабия, след като Адесаня срещу Чимаев беше обявен на уебсайта на Kingdom Arena от вторник (20 февруари).

Адесаня се би за последен път през септември, когато роденият в Нигерия новозеландец загуби първата защита на второто си властване като шампион на UFC в средна категория. 34-годишният Адесаня загуби от Шон Стрикланд по точки в един от най-големите обрати в историята на ММА.

Роденият в Русия Чимаев, се би за последен път през октомври, като надделя над бившия шампион в полутежка категория Камару Усман в дебюта на последния в средна категория. С този резултат 29-годишният Чимаев остана непобеден като професионалист с рекорд 13-0, от които шест нокаута и пет събмишъна.

Двубой между двамата се обсъжда, откакто последният дебютира в UFC през 2020 г. и направи шеметна серия, въпреки че Чимаев не успява да се бие постоянно в средна категория; три от седемте победи на Чимаев в UFC са в полусредна категория, а една е в категория между двете дивизии.

Първоначално Адесаня царуваше като шампион в средна категория от 2019 г. до 2022 г. " Last Stylebender" успешно задържа пояса пет пъти, преди да го загуби от стария си съперник в кикбокса Алекс Перейра. Адесаня отмъщава за тази загуба с TKO с нокаут през април 2023 г., преди да загуби титлата отново в двубоя си със Стрикланд.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес