Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Няма да се отказвам от ролята си на треньор

Хабиб Нурмагомедов: Няма да се отказвам от ролята си на треньор
Публикувано на: Март 7, 2024 в 02:00 ч
Хабиб Нурмагомедов подчерта, че все още участва в подготовката за битките на своите съотборници, но вече няма да се появява в ъгъла или в октагона.

Бившият шампион на UFC в лека категория се оттегли от спорта през октомври 2020 г., след като защити титлата си  за трети път срещу Джъстин Гейджи в Абу Даби. Тогава Хабиб се оттегли на върха с рекорд от 29-0 в ММА. Оттогава той се появяваше в ъглите за битките на съотборниците си. Преди 1 година Нурмагомедов сподели, че изцяло спира да се занимава с ММА.

Той се отдръпна от своята ММА лига и спря да ходи на ММА събития. Сега Нурмагомедов е обмислил нещата и ще продължи да е треньор, но без да ходи на битките на съотборниците си:

"Не е като да съм се оттеглил от треньорството. Понякога се появявам на тренировка, споделям знанията си, опита си с всичките братя. Не че съм спрял да бъда треньор, просто спрях да се появявам по ъглите, да ходя на галавечери и всички тези неща. Това е, с което приключих.

Но все още споделям знанията и опита си с братята. Това е едно от най-важните неща в живота ми в момента, докато не навърша 40, защото имам още много да споделям с тях. Граплинг, борба, психологически проблеми. Все още тренирам братята си. 

Всичко зависи от боеца. Ако е психически слаб, всичко ще е за нищо. Дори и да спечели, в крайна сметка нещо ще се промени. Всичко зависи от манталитета. Понякога, когато бойците губят, това е по-добре за тях. Победата не винаги е най-важното нещо.

Но ако някой от моите бойци загуби, какво мога да му кажа ? Казвам, че трябва да поправи грешките си и да се върне по-силен. Спокойно, отпусни се, ако продължиш да тренираш, ще ти дойде времето, но трябва да имаш търпение.", сподели Хабиб.

Най-успешното протеже на Хабиб в момента е настоящият шампион на UFC в лека категория Ислам Махачев, който следва неговите стъпки. Усман Нурмагомедов, който е шампион на Bellator в лека категория, също е протеже на Хабиб и неговия покоен баща, Абдулманап.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес