Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Никога няма да се завърна в ММА!

Хабиб Нурмагомедов: Никога няма да се завърна в ММА!
Публикувано на: Март 2, 2024 в 10:00 ч
Хабиб Нурмагомедов за пореден път потвърди, че никога няма да се завърне в ММА.

Бившият шампион на UFC в лека категория проведе последната си битка на 24 октомври 2020 г. на турнира UFC 254 в Абу Даби. Битката му с Джъстин Гейджи се превърна в основното събитие на турнира. Срещата завърши с победа за Нурмагомедов във втория рунд. След обявяването на резултата "The Eagle" обяви, че се оттегля от ММА.

Нурмагомедов спря с рекорд 29-0 в ММА, като действащ шампион и най-добър ММА боец в света, независимо от категорията. Хабиб не планира да се отрича от дадената дума и каза, че никога няма да се завърне в професионалните битки.

"Уважавам Макс Холоуей, но не знам защо UFC го изправя срещу Джъстин Гейджи. Мисля, че тази битка няма смисъл. Холоуей трябва да се бие с Илия Топурия през септември. Гейджи трябва да се бие с Ислам през лятото. В края на годината победителите от Ислам - Гейджи и Оливейра - Царукян, трябва да се бият в Абу Даби. Така мисля аз. В това има повече смисъл. 

С кой ще се бие Топурия, ако Гейджи бие Холоуей ? Мисля, че Мовсар Евлоев заслужава и е най-добрата опция. Но не знам дали Дейна Уайт ще му даде шанс. Не знам защо UFC прави битката межди Макс и Гейджи. Трябва Гейджи да се бие с Ислам. Махачев е готов за всеки. 

Никой не се е свързвал с мен, за да ми предлага битки. UFC държат връзка с Али Абделазиз. Казал съм му да не ми звъни за битки. Вече веднъж го казах, казвах го и още много пъти. Взех решение да се оттегля през 2020 година и никога няма да го променя.", каза Хабиб пред MMAJunkie.

Липсват ли ви битките на дагестанеца ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес