Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Дължа целия си успех на моя баща!

Хабиб Нурмагомедов: Дължа целия си успех на моя баща!
Публикувано на: Март 3, 2024 в 05:00 ч
Хабиб Нурмагомедов беше един от хората, които Дейна Уайт искаше да включи в юбилейния турнир на UFC 300. Хабиб беше най-добрият боец в лека категория и, според мнозина, един от най-добрите в историята на UFC. Той завърши кариерата си с 29-0, без да се опитва да го закръгли на 30-0 в ММА.

Причината за напускането на "The Eagle" от сцената беше внезапната смърт на баща му Абдулманап, който с твърдата си ръка отгледа много висококачествени бойци в Дагестан, много от които дори станаха шампиони. Синът му беше пример за това. Сега такъв пример са Ислам Махачев, шампион на UFC, както и Усман Нурмагомедов, шампион в Bellator.

Хабиб вероятно щеше да продължи да се бие, ако Абдулманап не беше починал през 2020 година. Към днешна дата Хабиб се радва на времето си извън спорта и успя да стане милионер. Той отдава своя успех на баща си, който го превърна в това, което е днес.

„Баща ми беше основната причина да се занимавам с бойни спортове. Ако не беше той, може би щях да играя футбол, с който имах и все още имам най-добра връзка. Но татко каза: „Ти ще станеш боец“, така че аз станах такъв. Дължа целия си успех на моя баща. 

Следвах пътя, който ми очерта. И когато той вече не беше тук, не можех да продължа с това. През октомври 2020 г. направих последния си мач, за да почета паметта му. Посветих тази победа на него и оттогава не е имало Хабиб.", каза Хабиб.

Не е обичайно да се види такава доминация в ММА, поради което Хабиб редовно се опитваше да бъде изтеглен от пенсиониране. Последният път беше преди няколко седмици за турнира UFC 300. Дори и този стимул обаче не се увенча с успех.

„Имам споразумение с моя мениджър (Али Абделазиз). Той се грижи за всички работни задължения, никой не ме търси. Казах му, че кой каквото и да му се обади и да предложи, няма да ме изкарат от пенсия. Нищо никога не се е променило относно този факт и нищо никога няма да се промени," каза Нурмагомедов пред MMA Junkie.

Хабиб вече не се занимава с нищо, което е свързано с ММА. Той има различни бизнеси и обикаля света, за да говори пред фенове. В момента Хабиб е в Канада, където участва на срещи с фенове.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес