Зареждане

Джон Джоунс и Том Аспинал си размениха реплики онлайн

Джон Джоунс и Том Аспинал си размениха реплики онлайн
Публикувано на: Януари 10, 2024 в 00:00 ч
Джон Джоунс отговори на последния хаплив коментар от страна на временния шампион на UFC в тежка категория Том Аспинал.

Джоунс (27-1 MMA) е настоящият шампион на UFC в тежка категория.

Запоследен път 36-годишният Джоунс се би и победи Сирил Ган (12-2 MMA) през март 2023 г.

"Bones" трябваше да се бие със Стипе Миочич (20-4 MMA) през ноември тази година на UFC 295, но се оттегли поради контузия, получена по време на тренировка. Главният изпълнителен директор на UFC, Дана Уайт, обяви отмяната на битката между Джоунс и Миочич.

Впоследствие промоутърът обяви, че Сергей Павлович (18-2 MMA) ще се изправи срещу Том Аспинал (14-3 MMA) за временната корона на UFC в тежка категория. Резултатът беше победа на Аспинал с нокаут в 1:09 мин. на първия рунд (вижте това тук).

След победата британецът се зае с мисията да лиши Джон Джоунс от пояса и той на свой ред да бъде присъден на него.

Аспинал говори пред коментатора на UFC Майкъл Биспинг, като заяви:

"Честно казано, мисля, че Джон Джоунс трябва да бъде лишен от титлата, защото всички останали го правят, когато се контузят по този начин. Не виждам защо той все още я притежава. Не разбирам това. Мисля, че в момента аз трябва да съм истинският шампион."

Том Аспинал не спря дотук, той директно призовава Джоунс и в социалните мрежи. Наскоро британецът сподели видео, в което се вижда как остарява, докато чака "Bones" да приеме двубоя.

Джоунс се обърна към Аспинал с думите:

"Светът в който живеем е доста интересен! Хората могат толкова бързо да се опитат да те заменят, да те изхвърлят, да дискредитират работата ти. Това е най-хубавото нещо за тях - статистики или просто да можеш да видиш плодовете на труда си. Бъди абсолютен дивак в това, което правиш, в какъвто и капацитет да е то. Нека работата ти говори сама за себе си, бъди неоспорими в този свят. Бъди абсолютно неоспорим."

В изтрит вече пост в Instagram Джоунс каза:

"Разпознавам само четири от тези имена в автобиографията ти (към Аспинал). Да отправяш нападки в TikTok, докато аз съм тук, в списъка с контузени, е просто откачено. Там, откъдето съм аз, не получаваш точки за това."

Продължавайки на "Х", Джоунс каза:

"Само четирима разпознаваеми противници, а вече си крал на Англия, трябва да е хубаво. Ще се разказват легендарни истории за теб и твоите прословути отправяния на предизвикателства."



"Имам предвдиа, че в действителност нещата не работят така. Бях шампион, когато бях на 23 години, не можеш да се появиш на 30-годишна възраст, преструвайки се, че си ме преследвал цял живот. Нямам представа кои са 90% от опонентите му, а в същото време аз през цялата си кариера съм бил в основни събитията на UFC."

Очевидно на Джон Джоунс му е писнало от Том Аспинал и призивите му "Bones" да бъде лишен от пояса и/или да се бие с него за следващия шампионат.

Без да отстъпва, Аспинал намери време да отговори на Джоунс тази сутрин, като заяви:


"Джон, тук позволяваш на егото си да се развихри, приятелю. Не омаловажавам автобиографията ти, тя е невероятна. Далеч превъзхожда моята. Ти си известен като най-добрия боец в историята и точно затова искам да те победя. Сигурно можеш да разбереш това?"

Бихте ли искали да видите двубой между Джоунс и Аспинал в тежка категория в бъдеще?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес