Зареждане

Дрикус Дю Плесис: Стрикланд ми призна, че съм го победил

Дрикус Дю Плесис: Стрикланд ми призна, че съм го победил
Публикувано на: Февруари 1, 2024 в 17:00 ч
Дрикус Дю Плесис, новият шампион на UFC в средна категория, разкри какво му е казал Шон Стрикланд след битката на UFC 297 през януари в Канада.

Дю Плесис твърди, че Стрикланд е признал своето поражение докато двамата разговаряли в клетката. След двубоя много специалисти и фенове не бяха съгласни с решението на съдиите. Имаше гласове, че Стрикланд трябваше да спечели, като дори Дейна Уайт каза, че Шон е спечелил битката.

Сега Дю Плесис, в интервю за SuperSport, разкри, че съперникът му сам е признал, че африканецът е спечелил битката.

"Това е първият път, когато го казвам публично. След битката той се приближи до мен, преди да обявят победата ми. Стиснах му ръката и му казах, че е боец и че сме имали страхотна битка. Той призна, че определено съм го победил.

Шон каза, че заслужавам да спечеля, че съм спечелил битката и съм го победил. Признах, че е прав, съгласих се с него. Можеше да се види по лицето му, че знае, че съм спечелил. Когато реферът ни хвана за ръцете, той разбра, че не е спечелил битката.", сподели Дю Плесис. 

След битката Стрикланд твърдеше, че резултатът е бил повлиян от сблъсъка на глави, който уж е причинил порязване на лицето му. Дю Плесис обаче твърди, че това е резултат от един от неговите удари. Сега 30-годишният Дю Плесис (21-2 MMA) вероятно ще се изправи срещу Израел Адесаня, но тази информация все още не е потвърдена. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес