Зареждане

Дрикус дю Плеси нокаутира Робърт Уитакър и погледна в Адесаня

Дрикус дю Плеси нокаутира Робърт Уитакър и погледна в Адесаня
Публикувано на: Юли 9, 2023 в 06:29 ч
Дрикус дю Плеси е следващият претендент за титлата в средна категория.

Дю Плеси сподели клетката с бивш шампион в лицето на Робърт Уитакър. Двамата се биха на UFC 290, което се провежда в Лас Вегас. Залогът беше шанс за титлата срещу Израел Адесаня, който беше в залата.

Първият рунд беше доста равностоен, докато не дойде последната минута. Уитакър натискаше в началото, но след това дю Плеси пое инициативата. Двамата си разменяха удари, а Робърт вкарваше и лоу кикове. Робърт успя да свали дю Плеси на земята, но Дрикус бързо се изправи, след като заплаши с гилотина.

В последната минута двамата влязоха в клинч, след което дю Плеси пренесе битката на земята. Дю Плеси вкара тежък удар с лакът, който отвори аркада на Уитакър. Дю Плеси опита събмишън, но сирената прозвуча. Силен край за дю Плеси, който спечели рунда.

Във втория рунд двамата пак започнаха да разменят крошета и ритници. Дю Плеси изглеждаше по-свеж. Дрикус вкара тежък джаб, който нарани сериозно Уитакър. Дрикус натисна здраво с удари и принуди реферът да спре битката в 3-тата минута на втория рунд.

Така дю Плеси спечели с нокаут и заслужи шанс за титлата. Това беше 8-ма поредна победа за дю Плеси в ММА. След битката той застана лице в лице с Израел Адесаня. Двамата ще се бият за титлата през есента.













Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес