Зареждане

Дейна Уайт: Камару Усман е най-велик в историята на полусредна категория

Дейна Уайт: Камару Усман е най-велик в историята на полусредна категория
Публикувано на: Март 23, 2024 в 09:15 ч
Президентът на UFC Дейна Уайт сподели мнението си за най-великия боец в полусредна категория в историята. Според Уайт той е Камару Усман.

Усман спечели титлата в полусредна категория през 2019 г., побеждавайки американеца Тайрън Уудли с единодушно съдийско решение. В момента Усман е на първо място в ранглистата на полусредна категория. Коланът е собственост на британския боец Леон Едуардс, който два пъти се справи с нигериеца.

Общо Камару има 20 победи и 4 загуби в своята статистика. Усман защити титлата си 5 пъти и записа 15 победи и 2 загуби в полусредна категория. Уайт вярва, че това е достатъчно, за да може Усман да претендира, че е най-велик в историята на тази категория.

„Трябва да преминеш през много убийци, за да станеш шампион в UFC. Трябва да победиш най-лошите копелета в своята категория. 

Камару Усман е бил на върха в своята дивизия. Може да не го харесвате, но по дяволите, не можете да отречете, че той е най-великият боец в полусредна категория на всички времена. Не може да го отречете.“, каза Уайт за Pound 4 Pound  в YouTube.

Много фенове вярват, че Жорж Сен-Пиер е най-велик в тази дивизия. Сен-Пиер записа 9 защити на титлата в полусредна категория. Той записа 19 победи и само 2 загуби в категорията. Жорж се оттегли в серия от 13 поредни победи и успя да отмъсти на Мат Сера и Мат Хюз, които успяха да го победят.

По-велик ли е Усман от Жорж Сен-Пиер ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес