Зареждане

Деметриус Джонсън: Преминаването в ONE беше най-доброто ми решение

Деметриус Джонсън: Преминаването в ONE беше най-доброто ми решение
Публикувано на: Март 25, 2024 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC в категория муха (до 57 кг) и настоящ ONE шампион в категория муха (до 61 кг), легендарният американец Деметриус Джонсън, говори за претенциите си срещу ръководителя на UFC Дeйна Уайт относно хонорарите на професионалните ММА бойци.

Деметриус записа много впечатляващи рекорди в UFC и защити титлата си 11 пъти. Въпреки това той така и не беше оценен от Уайт. Джонсън често търпеше критики от Дейна, който дори искаше да закрие категория муха, защото уж нямаше интерес към нея.

Джонсън признава, че никога не е взимал големи заплати в UFC. Той не е получавал и % от платените гледания, въпреки че беше шампион. Сега звездата признава, че отиването в ONE е било най-доброто решение в кариерата му:

„Ясно ми беше казано, че бойците в категория муха не получават бонуси от PPV продажби. Ако сте в лека, средна или тежка категория, сте добре дошли. И шампионите в тези категории автоматично получиха заплати от $500 хиляди, без да се броят допълнителните бонуси. Никога не стигнах до тези числа. 

Би било страхотно, защото направих 11 защити на титлата. Дейна казва, че дори не съм поискал моя дял от продажбите. Не е вярно. Преминаването към ONE беше най-доброто ми решение. Вземете като приемр CM Punk. 

В края на краищата той дойде в UFC и веднага получи основна заплата от $500 хиляди долара. Защитих титлата 11 пъти, но никога не постигнах нещо подобно.“, сподели Джонсън.

Джонсън има 30 битки в професионалните смесени бойни изкуства, в които спечели 25 победи и претърпя 4 поражения. Друг негов двубой завърши наравно. Боецът беше даден на ONE за Бен Аскрен през 2018 година.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес