Зареждане

Дъстин Поарие бил на терапия след загубата с нокаут от Джъстин Гетджи

Дъстин Поарие бил на терапия след загубата с нокаут от Джъстин Гетджи
Публикувано на: Март 13, 2024 в 07:12 ч
Дъстин Поарие разкри, че се е притеснявал за психическото си здраве след загубата с нокаут от Джъстин Гетджи.

Презизминалия уикенд Дъстин Поарие се завърна в графата на победителите по опустошителен начин. Той нокаутира изгряващия претендент за титлата в лека категория Беноа Сент Дени, потвърждавайки това, което мнозина вече знаеха - че той все още е елитна сила.

"The Diamond" неведнъж е доказвал, че е страшна стихия, с която трябва да се справиш, но в двубоя си преди това не успя да се справи с Джъстин Геджи, който загуби с тежък удар в главата.

Поарие разкри, че поражението му от 'The Highlight' му е повлияло повече, отколкото мнозина от нас са предполагали.


"Преминах през истински психическa борбa, човече. Преминах през някои неща. Тогава наистина започнах да практикувам осъзнатост, да определям намеренията си и просто да се опитвам да бъда благодарен за всеки ден."

След това Дъстин беше попитан колко лошо е било положението му.

"Наистина лошо. Наистина лошо. Да, няколко пъти по-лошо от това да мисля, че няма да се бия повече."

Той продължи да признава, че се е притеснявал за собственото си благополучие.

"Всъщност започнах да ходя на терапия след битката (загубата от Гетджи). Мисля, че е важно да се отвориш и да говориш за това как се чувстваш. Ние сме в светлината на прожекторите, през цялото време сме твърди момчета, но сме и хора. Това е начинът на мислене - Дъстин е боецът, но какво да кажем за Дъстин човекът? Ами аз? Животът е дълбок, човече. Битките са просто нещо, което правя. Хубаво е да проверяваш себе си."

Какво според вас трябва да последва за Дъстин Поарие в UFC? Трябва ли промоутърът да прави повече, за да поддържа психическото здраве на своите бойци?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес