Зареждане

Бо Никал: Хамзат Чимаев може да победи Леон Едуардс

Бо Никал: Хамзат Чимаев може да победи Леон Едуардс
Публикувано на: Декември 27, 2023 в 12:00 ч
Леон Едуардс срещу Хамзат Чимаев за съжаление никога не е било писано да се състои.

Преди Едуардс да получи дългоочакваната си титла в полусредна категория на Ultimate Fighting Championship (UFC), един от големите планове на промоутъра беше " Rocky " да се сблъска с " Borz ". Първоначално резервиран за сблъсък през декември 2020 г., Едуардс се разболя от COVID-19, което отмени двубоя и накара UFC да пренасочи мача към следващия януари и март 2021 г., като в замяна на това Чимаев, измъчван от COVID, отмени срещите.

32-годишният Едуардс се изправя срещу Нейт Диас и го победи с единодушно решение на UFC 263 през юни 2021 г., за да спечели своя шанс за титлата, който той реализира с нокаут в петия рунд с удар в главата на Камару Усман на UFC 278 през август 2022 г. Оттогава Чимаев напусна полусредната категория, за да превърне средната в своя основна дивизия, оставяйки феновете да се чудят какво можеше да се случи. Това се пита и изгряващата звезда в средната категория Бо Никал.

"Мисля, че има момчета, които ще могат да му окажат известна съпротива", заяви Никал в своя канал в YouTube."Ако Хамзат свали килограми и се върне в полусредната, това ще е ужасно труден бой за Едуардс. Ислам Махачев също ще бъде трудна битка за него, но мисля, че среща с Чимаев е наистина конкурентен двубой.

Имам чувството, че ако Хамзат слезе в долната категория, той вероятно ще победи Едуардс", продължи той. "Ислам, също може да се качи, въпреки че е от леката. Но Леон е голям. Леон може да нанася страхотни удари. Колби Ковингтън успя да го задържи доста време на земята, така че кой знае? А и Леон е умен, запазва хладнокръвие, така че не знам."

27-годишният Никал е насочил погледа си към бъдещ сблъсък с Чимаев още от пристигането си в UFC на UFC 285 през март 2023 г. Непобеденият 5-0 състезател по борба е толкова доминиращ, колкото и в началото на кариерата си по този начин, но преди да може да се справи с Чимаев, той ще трябва да продължи да трупа опит, продължавайки с Коди Брундаж в UFC 300 през април 2023 г. Междувременно гореспоменатият шампион в лека категория, Махачев, прояви интерес към сблъсък между шампион и шампион с Едуардс. И двамата шампиони обаче изглежда ще се насочат към третата си защита на титлите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес