Зареждане

Бен Аскрен: Щях да надвия Хабиб Нурмагомедов със силата ми

Бен Аскрен: Щях да надвия Хабиб Нурмагомедов със силата ми
Публикувано на: Април 20, 2024 в 15:00 ч
Когато Бен Аскрен си проправи път към UFC преди години, една от целите му беше да се изправи срещу Хабиб Нурмагомедов и да му нанесе първото поражение.

В крайна сметка обаче Аскрен успя да стане за резил в UFC. "Funky" е класически боец от полусредна категория и той продължи в тази категория, след като се премести от ONE FC в UFC. Бен почти загуби от Роби Лоулър в първата си битка, въпреки огромния шум. След щастлив обрат срещу Лоулър последва брутална загуба от Хорхе Масвидал с нокаут за 5 секунди.

След нея дойде и горчиво поражение в граплинга, т.е. в любимата му дисциплина, от Демиън Мая. Tова принуди Бен да се оттегли от ММА, а по-късно и да дебютира в бокса. Там Аскрен беше нокаутиран от Джейк Пол през 2021 година и оттогава е неактивен. Бен не е забравил за Хабиб и вярва, че може да го надвие със силата си:

„Хабиб беше моят съперник-мечта и все още е в известен смисъл. Това е битка, която наистина ме интересуваше. Бих се спуснал до лека категория заради него. Нямаше да се въздържаме от нито една позиция. Двамата щяхме да отидем на земята възможно най-скоро и тук щеше да стане ясно кой от нас двамата е по-добър. Вярвам, че борбата ми беше на по-напреднало ниво.

Знам, че много хора вероятно ще ме помислят за луд сега, което не се учудвам след края на кариерата ми. Но преди болното бедро да ме надвие, унищожавах всички борци от световна класа в тренировки. Ето защо вярвам, че мога да се справя дори с Хабиб. Отличаваше се в мачовете си, защото избираше само защитниците. Никой нямаше да се бие с него на земята, аз щях да бъда първи.

Освен това щях да имам леко предимство в структурата на тялото, така че щях да го надвия със сила. Нурмагомедов всъщност не се е бил с борци от най-висок клас и затова приключи кариерата си по толкова безупречен начин.“, сподели Аскрен.

Можеше ли Аскрен да бие Нурмагомедов ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес