Зареждане

Белал Мохамед: Леон Едуардс e eдин от най-слабите бойци в UFC

Белал Мохамед: Леон Едуардс e eдин от най-слабите бойци в UFC
Публикувано на: Януари 6, 2024 в 08:55 ч
Белал Мохамед е убеден, че шансът за титлата по време на Рамадан няма да е проблем за него.

Мохамед вероятно ще се бори за титлата срещу Леон Едуардс на UFC 300 през април. Това означава, че Мохамед ще се бие по време на свещения месец Рамадан. За Мохамед, който е вярващ мюсюлманин, състезанието по време на пост отнема умствена и физическа сила.

По време на Рамадан мюсюлманите постят от зори до здрач, което означава да не се яде или пие през светлата част на деня. За спортист, който изразходва огромни количества енергия като Мохамед, това може да бъде изключително натоварващо.

Въпреки това, Мохамед вижда в това възможност да стане по-силен и да се докаже. Той вярва, че това го прави по-силен от Едуардс, който бил сред слабаците в UFC.

"Получавам много умствена яснота, когато тренирам и се бия в Рамадан. Ти си много по-религиозен с всичко и спираш излишните мисли. Знам, че Леон няма да направи това. Знам, че Леон е един от най-слабите бойци в UFC. Той няма да се раздава, както аз се раздавах. 

Има хора, които гладуват 3 дни, но в Рамадан гладуването е различно. Когато гладувате, вие сте много по-внимателни към всичко, защото тялото ви трябва да направи корекции. Вашето тяло ви казва да сте по-силни и да се раздавате. Физически вече имам предимство. 

Аз ще имам предимство. Няма нищо, с което Леон да ме засегне. Това само ще ме направи много по-труден. Това ще ме направи много по-остър."

Мохамед е доказал и преди, че има умствената издръжливост и дисциплина, за да се състезава по време на Рамадан. Той спечели победа над Демиан Мая, докато постеше. Сега той ще се стреми да спечели златото на UFC при същите обстоятелства. Неговата вяра му дава сила и перспектива да издържи на тези предизвикателства.

По време на Рамадан Белал ще бъде в Дагестан, където ще се готви за битката.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес