Зареждане

20-та европейска титла за Валери Димитров

20-та европейска титла за Валери Димитров
Публикувано на: Юни 27, 2021 в 21:42 ч
Отлично представяне на Европейското първенство за мъже и жени в Грузия, което се проведе на 26-27юни 2021г. Нашите каратеки спечелиха 2 златни и 2 бронзови медала.

20та Европейска титла за неуморния Валери Димитров и  3та Европейска титла Иванка Попова. Те достигнаха до златните медали като убедително победиха във всичките си срещи, някои от които с нокаути. Плод на много труд, постоянство и усилия.

Валери Димитров и Иванка Попова за пореден път прославиха името на България.


По време на награждаването състезателят, който спечели награда за най-голям боен дух на съсъезанието, излезе с тениска с лика на Валери! 

Бирослав Байчев спечели бронзов медал в кат.95кг като отпадна в полуфиналната среща от представител на Литва.

Изключително радостен е бронзовия медал в дисциплината ката отборно. България за първи път участва и успява да достигне до почитната стълбичка благодарение на Христо Терзиев, Мирослав Милев и Лъчезар Димитров.

Мирослав Милев в дисциплината кумите отпадна на 1/4финала със съдийско решение в кат.85кг и за съжаление не достигна до медалите.

Успешно представяне и за другите двама българи в кат.75кг - Цветан Уримов и Фатик Фаик.

Цветан Уромов отпадна след успорвана игра и съдийско решение във втората среща срещу Javier Zamora от Испания, а Фатик Фаик не издържа на напъна на Европейския шампион от Грузия Lasha Ozbetelashvili, който жребия му отреди още в първата среща.

Това е един голям успех за нашите каратеки, които през последните две години нямат изяви на Европейското татами заради Covid ситуацията в цял свят.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес