Зареждане

Защо Майк Тайсън ще се бие с Джейк Пол ? За един 20 милиона долара!

Защо Майк Тайсън ще се бие с Джейк Пол ? За един 20 милиона долара!
Публикувано на: Април 28, 2024 в 15:00 ч
Когато беше обявено, че Майк Тайсън ще се върне на ринга, светът на бойните спортове се обърна с главата надолу. В края на краищата 57-годишната боксова легенда не е играл мач през последните години. Сега, когато бурята утихна и шансовете за победа стават все по-конкретни, увереността в победата на Железния Майк намалява. Защо Майк избира да се качи на ринга срещу 30 години по-младия от него Джейк Пол ?

В тази статия ще се опитаме да разберем. Майк Тайсън е една от най-големите боксови легенди в историята. Не само резултатите, но и боксовият му стил превърнаха Железния Майк в икона в света на бойните изкуства. Сега Майк поема риска да се изправи срещу Джейк Пол и да навреди на репутацията му. Факт е, че Тайсън ще бъде по-бавен и по-слаб от златните си години.

Следователно няма да покаже най-добрата си версия на 20 юли. Това може да остави горчив вкус в имиджа и кариерата на Тайсън. През март няколко видеоклипа от тренировките на Майк се разпространиха в интернет. Всеки ще разбере, че, особено предвид възрастта си, Тайсън е в страхотна форма. Но познавачът веднага вижда, че Тайсън днес е от различен калибър, отколкото преди повече от 30 години.

Майк е по-бавен и изглежда много по-малко плашещ. Доминацията я няма. Феновете също забелязаха това и не са сигурни в победата на Майк. Никой не изглежда напълно сигурен за гарантирана победа за Майк. Ако погледнем коефициентите на букмейкърите, то тогава ще видим, че Джейк Пол е категоричният фаворит. Разбира се, не е напълно сигурно дали Майк Тайсън залага имиджа си на карта за този мач. 

В крайна сметка загуба срещу 30 години по-млад противник не е нещо, от което да се срамувате. Напълно възможно е парите да са мотивацията на Майк да възроди кариерата си, тъй като боксьорът е известен с това, че финансите му не са в особен ред. В своя пик Тайсън пропиля над 400 милиона долара и обяви банкрут. Той успя да си стъпи на краката и прави добри пари, но в битката с Пол ще вземе 20 милиона долара.

Та ако се чудите защо Тайсън се качва на ринга на 58 години, то той го прави за едни 20 милиона долара. Никой няма големи очаквания към него, а самият Тайсън едва ли се надява на победа. Той е мотивиран от парите, които ще направи за няколко минути на ринга. Не трябва да го обвиняваме, защото той си е създал име, което му позволява да прави милиони дори и на тези години.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес