Зареждане

Тайсън изглежда добре, но само в интернет! Битката с Пол е опасна за него

Тайсън изглежда добре, но само в интернет! Битката с Пол е опасна за него
Публикувано на: Април 23, 2024 в 20:00 ч
На 20 юли ще се проведе боксов мач между Майк Тайсън и блогъра Джейк Пол. Двубоят ще бъде показно, което ще се проведе в Арлингтън, Тексас. Мнозина вярват в Тайсън, въпреки че той ще бъде на 58 години по време на битката. 

Тайсън вече започна подготовка и показа как работи в лагера си. Той е толкова добър на 57 години, че мнозина вярват, че Пол няма шанс. Майк го играе впечатляващо пред камера, но работата му по време на тренировките не е индикатор.

Извън социалните медии Тайсън е пенсиониран боксьор, който има проблеми със здравето. През 2022 г. се придвижваше с инвалидна количка и ходеше с бастун. Всичко това е заради пробелми с гърба. 

„От време на време имам ишиас. Влошава се. Когато се възпали, дори не мога да говоря! Слава Богу, това е единственият здравословен проблем, който имам.", споделя Тайсън.

Дори и най-добрата фармакология няма да върне Тайсън от 2000-те. Мускули, да, но не и скорост, издръжливост или силна челюст. Тайсън е млад само в социалните мрежи и създава илюзията, че битката с Пол ще се продаде. Разликата между Тайсън и Пол по време на битката е 31 години.

Можете да излъжете възрастта си, но има граници. Вероятността да загубиш от Пол с нокаут е висока, отново поради възрастта на Тайсън. Пример за това е друга легенда, която впечатляваше с добра физическа форма за годините си. Да, говорим за Ивендър Холифийлд.

През 2021 г. Холифийлд излезе срещу бившата звезда на UFC Витор Белфорт, заменяйки Оскар де ла Хоя с кратко предизвестие седмица преди двубоя. Белфорт, който се пенсионира през 2018 г., нокаутира Холифийлд в първия рунд. Тогава Холифийлд беше на 58 години, а Белфорт на 44.

Изглеждаше тъжно, защото Холифийлд се люлееше дори от удари по тялото. Тайсън е опасен в първите рундове, но след това се изчерпва. Пол, който свали Андерсън Силва в осмия рунд и Тайрън Уудли в шестия, може да се възползва от това.

Колкото по-дълго продължава битката, толкова по-голяма е вероятността от сериозни щети за Тайсън. Въпреки имиджа на блогър, Пол тренира професионално - иначе нямаше да победи звездите на UFC. 

Тайсън не е тренирал професионално от около 20 години. Майк има по-добра техника и боен интелект, но в неговия случай основното е физиката. Същността на бокса е да нанесеш удар преди опонента си и да не пропуснеш.

Пол има предимство в този компонент. Той е в състояние да нанася удари по-бързо и да държи Тайсън на разстояние. Това е неравна битка, която може да завърши зле за Тайсън, ако влезе в размяна. Пол няма да се свени и ще търси нокаута, както не спира да говори.

Това е битка, която е опасна за здравето на Тайсън, но той ще прибере милиони и явно това е най-важното за него.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес