Зареждане

Станимира Петрова за четвърти път носителка на купа 'Странджа'

Станимира Петрова за четвърти път носителка на купа 'Странджа'
Публикувано на: Февруари 26, 2023 в 20:40 ч
Източник: БФ Бокс
Станимира Петрова спечели за четвърти път в кариерата си Купа „Странджа“. Тя бе наградена като носител на трофея, след страхотното си представяне по време на целия турнир при 54-килограмовите. С този приз Станимира се изравни с легендите Цачо Андрейковски и Даниел Петров, които също са печелили купата по четири пъти. На второ място бе посочена шампионката ни при 48-килограмовите Севда Асенова, а третата позиция отиде за бразилката Беатрис Ферейра (60 кг).

„Много съм щастлива от това признание. За мен е чест, че заставам редом до такива имена като Цачо Андрейковски и Даниел Петров. Отдавна не бях печелила купата и това ме карада се чувствам още по-горда. Но най-вече се радвам на цялостното ми представяне“, каза след награждаването Станимира Петрова.

Тя се поздрави с красива и убедителна победа във финала при 54-килограмовите на 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа“. Световната и трикратна европейска златна медалистка изигра три много силни рунда срещу представителката Полша Сандра Драбик.

Националката ни показа висока класа и не остави особен шанс на противничката си в рамките на целия двубой. След неговия край се стигна и до логичния успех с 5:0 в полза на родната националка, която е и трикратна носителка на купата.

Севда Асенова откри с категорична победа серията от финали с българско участие на Купа „Странджа“. Световната бронзова медалистка и европейска шампионка от миналата година не остави съмнения за разликата в класите и срази с 5:0 съдийски гласа Сайдахон Рахманова (Узбекистан).

Севда доминираше през цялата среща, като напълно заслужено се поздрави с пореден златен медал във визитката си.

„Много съм доволна от представянето си. Не исках да говоря предварително, защото знаете, че имам доста контузии и всичко може да се случи по време на един турнир. Но сега, след като приключи и спечелих златния медал, мога да си отдъхна и да кажа, че направих наистина силни мачове. Щастлива съм, защото преди финала имаше известно притеснение у мен, тъй като играя в България. След това обаче успях да се отпусна и да покажа много качествен бокс, което няма как да не ме радва“, каза след успеха си Севда. Относно предстоящото Световно първенство следващия месец в Индия, тя заяви: „Искам да отида там и да се забавлявам. Нищо повече, нищо по-малко“.

Светлана Каменова осигури трети златен медал за България от финалите на 74-ото издание на Купа „Странджа“. Носителката на трофея от миналата година се справи на финала при 57-килограмовите с много силната представителка на Китай – Зичун Ксю.

Родната националка започна отлично мача и в първите два рунда взе сериозен превес. В третия азиатката опита да отговори, но Светлана много умело удържа на набезите й. В резултат Каменова стигна и до заслужената победа с 4:1 гласа.

Ясен Радев постигна изключително емоционална и много зрелищна победа във финала на Купа „Странджа“. Националът ни се окичи със златния медал при 54-килограмовите в 74-ото издание на международния турнир. Българинът се справи в много тежка битка с представителя на Узбекистан Миразизбек Мирзахалилов.

Радев преодоля аркада в края на първия рунд, а във втория имаше и един малко по-кризисен момент, когато реферът му отброи нокдаун. Въпреки това българинът продължи да настъпва и да не предава инициативата. В крайна сметка той удържа страхотен успех с 4:1 гласа, вдигайки трибуните в зала „София“ на крака.

„Беше много тежък мач. Узбекистанецът е много класен съперник, но дадох всичко от себе си, за да зарадвам толкова много хора, които бяха дошли да ме подкрепят“, каза след победата Радев.

Хавиер Ибаниес осигури поредния златен медал на България от 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа“. Олимпийският и световен шампион за младежи не остави шансове на съперника си от Казахстан Оразбек Асилкулов при 57-килограмовите.

Ибаниес се поздрави с убедителна победа, като показа класа и умения, за да откаже противника си. Така той донесе пета титла за България в зала „София“.

Финалите на 74-ото издание на МТ „Странджа“ се радват на изключително голям и знаменит интерес. Сред присъстващите в залата са редица олимпийски шампиони и медалисти, включително Георги Костадинов, Петър Лесов, Тервел Пулев и др.

Специално за турнира пристигна и мениджърът на Олександър Усик – Александър Красюк. Той е в България по покана на президента на БФ Бокс Красимир Инински.

„Много силен турнир. Впечатлен съм. Това не е олимпийски бокс, това е организация на световно ниво, като на голяма професионална галавечер“, каза Красюк 

Рами Куинан пък победи Уилям Чолов в единствения финал, в който и двамата боксьори бяха българи.

Радослав Росенов също взе златен медал в категория до 60 кг, въпреки че игра с контузена ръка и аркада.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес