Зареждане

'Няма как да спечелиш тук' - легендата на UFC критикува Джейк Пол за битката с Майк Тайсън

'Няма как да спечелиш тук' - легендата на UFC критикува Джейк Пол за битката с Майк Тайсън
Публикувано на: Май 1, 2024 в 07:18 ч
Предстоящият боксов двубой между Джейк Пол и Майк Тайсън се оказа едно от най-разделящите феновете събития в наши дни.

Бившият световен шампион в тежка категория ще се завърне на ринга на 58-годишна възраст, за да се изправи срещу 27-годишния Пол предогромна публика на стадион AT&T. Още повече зрители ще се включат, тъй като двубоят се излъчва като безплатна част от стандартния абонамент на Netflix; първото им голямо боксово събитие.

Много фенове са развълнувани да видят как Пол се изправя срещу един от най-известните боксьори в историята. Но мнозина се опасяват, че двубоят е само опортюнистична игра за пари и че Тайсън може да бъде сериозно наранен поради напредналата си възраст и липсата на скорошен опит на ринга.

Джейк Пол срещу Майк Тайсън ще се проведе като професионален двубой

Oт "Most Valuable Promotions" на Пол потвърдиха, че двубоят ще се проведе като напълно санкционирана професионална битка. Въпреки това ще бъдат направени някои промени в продължителността на рундовете и размера на ръкавиците в сравнение със стандартните три минути и 10 унции.

Двамата ще са с 14-унции ръкавици и ще се бият в осем рунда по две минути, като всичко това ще се проведе под егидата на Тексаския департамент за лицензиране и регулиране, а резултатите ще бъдат отразени в професионалните им досиета. Те няма да носят каски, както се предполагаше преди двубоя, и ще има пълен състав съдии.
 
Понастоящем Пол е с баланс 9-1 като професионалист и преминава в тежка категория, за да се изправи срещу 58-годишния Тайсън. За последен път "Iron Mike" се би в пълен професионален двубой през 2005 г., когато бе спрян от Кевин Макбрайд, а последната му демонстрация срещу Рой Джоунс младши се е състоя през 2020 г.

В изявлението, публикувано вчера, съоснователят на Most Valuable Promotions Накиса Бидариан заяви:

"В момента се провежда двубой между двамата: Майк Тайсън и Джейк Пол подписаха договор да се бият един срещу друг с желанието да го направят в санкциониран професионален двубой, който да има категоричен изход.

През последните шест седмици MVP работи със своите партньори, за да удовлетвори изискванията на Тексаския департамент за лицензиране и регулиране (TDLR) за санкциониране на двубоя Пол срещу Тайсън и сме благодарни, че стигнахме до този момент."
 

Майкъл Биспинг критикува Джейк Пол заради това, че "не може да спечели" битката с Майк Тайсън

Пол е печално известен с това, че се боксира с бивши шампиони на UFC в престижни платени събития. В досегашната си кариера той е повалил на земята имена като Андерсън Силва, Тайрон Уудли, Нейт Диас и Бен Аскрен, а през годините е предизвикал още много други.

Един от най-настървените му съперници по време на враждата му с ММА е Майкъл Биспинг, бившият световен шампион в средна категория, който няма много време за поведението му в подготовката на битките. Британецът вярва, че в тази битка няма възможна победа за Пол, като в най-добрия случай той ще нокаутира една застаряваща легенда, която е минала десетилетията от най-добрите си времена.

"Ако Джейк Пол загуби, слушайте, това е Майк Тайсън, но все пак хайде", пошегува се Биспинг по време на епизод от подкаста си Believe You Me. "Той е на 58 години, но стига... ако загубиш никога повече да не си показваай лицето. Но ако Джейк Пол нокаутира 58-годишен мъж, това се нарича насилие над възрастни хора. Джейл, не можеш да спечелиш нищо в тази битка. Освен много пари.

"Това са само две минути на рунд, но ако никога не сте се боксирали или били, подценявате колко дълги са две минути... Майк Тайсън, да, той е на 58 години и рундовете са само две минути, мисля, че пак ще се умори след три рунда.

"Въпреки това Джейк Пол оставя изключително огромни пролуки и никога не се е бил с някой като Майк Тайсън..."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес