Зареждане

Кристиян Николов и Рами Киуан с победи на Световното в Белград

Кристиян Николов и Рами Киуан с победи на Световното в Белград
Публикувано на: Октомври 27, 2021 в 08:06 ч
Източник: Sportal.bg
Кристиян Николов записа впечатляващ дебют на Световното първенство по бокс в Белград. Родният национал се класира за втория кръг на шампионата на планетата в сръбската столица, след като победи представителя на Република Корея Гичае Ким.

21-годишният ни талант се представи на много високо ниво и напълно заслужено постигна успех с 5:0 съдийски гласа (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 30-27). Николов не отстъпи нито за миг инициативата на по-опитния си противник. Той взе преднина в самото начало на срещата и макар във втория рунд да допусна някои неточности, категорично бе по-добрият на ринга.

Така Кристиян се класира за втория кръг на Световното първенство. Той ще боксира там с представителя на Литва Робертас Лиоранкас. Мачът е на 30 октомври.

Младият български боксьор Рами Киуан започна с победа с 5:0 съдийски гласа срещу испанеца Пабло Кой Бернал участието си на световното първенство в Белград в категория до 75 килограма. Веднага след мача той каза за БТА, че се чувства добре и че силното начало на срещата му е позволило да бъде спокоен и да съхрани сили за следващия мач.

"Мачът тръгна добре за мен, а вторият рунд - още по-добре. След него знаех, че съм спечелил мача. Водех и бях спокоен в третия рунд. Доволен съм от себе си. Винаги може повече, но можеше и по-малко да направя. Треньорът има някои забележки към мен, но всички сме доволни, че победих и продължавам в следващия кръг", каза Киуан, на когото предстои мач с шотландеца Сам Хики. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес