Зареждане

Джейк Пол е готов да 'приключи' с Тайсън на 20 юли: Един от нас трябва да умре

Джейк Пол е готов да 'приключи' с Тайсън на 20 юли: Един от нас трябва да умре
Публикувано на: Май 8, 2024 в 07:04 ч
Джейк Пол е готов да изложи живота си на опасност, когато се изправя срещу най-известния боксьор на планетата - "Iron" Майк Тайсън. 

Двамата таланти ще се завърнат в ринга в събота, 20 юли, за професионален боксов двубой, който ще се излъчва на живо по Netflix от 80-хилядния стадион AT&T в Арлингтън, Тексас - домът на Далас Каубойс от NFL. 

По време на участието си в Гран при на Формула 1 в Маями в понеделник "The Problem Child" пое в определено мрачна посока, след като Тексаският департамент за лицензиране и регулиране официално санкционира схватката им като професионален бой. 

"За мен е чест да бъда на ринга с него, но трябва да сложа край", заяви Пол. "Това е война. Всичко е позволено в любовта и войната. Обичам го този тип, но щом това се превърна в професионален бой, един от нас трябва да умре. Той е легенда. Аз го харесвам. Но в края на краищата това е война и просто трябва да отидеш на война и да поставиш всичко на масата. Все още изпитвам огромно уважение към него и мисля, че той ще каже същото за мен и за това, което съм направил за спорта."


Пол ще излезе на ринга за 11-и път в кариерата си. Досега той е със солидна статистика 9-1, макар че повечето от победите му са срещу редица бивши ММА звезди и неизвестни боксьори, които са били извън играта от доста време, когато са се съгласили да се бият със звездата от YouTube. 

Единствената му загуба е с разделено решение срещу Томи Фюри през февруари 2023 г. 

Що се отнася до Майк Тайсън, бившият обединен световен шампион в тежка категория не е участвал в професионален двубой от загубата през 2005 г. от Кевин Макбрайд. Като цяло "Iron Mike" е с баланс 50-6, като 44 от победите му са с нокаут.

През 2020 г. той се завръща на ринга за демонстративен мач с колегата си легенда Рой Джоунс младши, като се бие в осемрундово равенство. 

Най-очакваните реванши в историята на бокса

В съпътстващото събитие на вечерта безспорната шампионка в свръхлека категория Кейти Тейлър ще се реваншира за епичната си битка с Аманда Серано. 

Срещайки се за първи път на най-известната арена в света - "Медисън Скуеър Гардън", Тейлър надделя над Серано в критично приетия им сблъсък на 22 април, печелейки победа с разделено решение, за да си тръгне със световните титли в лека категория на WBA, WBC, IBF, WBO и The Ring. 

Този път Тейлър ще заложи обединената си световна титла в суперлека категория осем месеца след като взе златото от Шантел Камерън на 3Arena в Дъблин. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес